Twee masterclasses met internationale topsprekers

Volgend artikel: Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer

In februari 2022 organiseren Het Genootschap voor Gepersonaliseerde Zorg en de Dutch Health Hub twee masterclasses met internationale topsprekers. Glyn Elwyn komt praten over samen beslissen en Boel Andersson Gäre over leiderschap van professionals. 

Boel Andersson Gäre: leiderschap van professionals

Boel Andersson Gäre is hoogleraar Kwaliteitsverbetering en Leiderschap aan de Jönköping University. Ze is expert in leiderschap en waardecreatie vanuit het perspectief van het microsysteem. Wat hebben artsen en andere professionals nodig om zorg en welzijn met patiënten door ketens en netwerken (regionaal) vorm te geven? Hoe ondersteunt het management van zorgorganisaties hen daarbij? Vanuit dat perspectief heeft ze meegedacht over de rol van de bestuurder bij medisch leiderschap in het Citrienprogramma Sturen op Kwaliteit.

Datum: 9 februari

Plaats: Jaarbeurs Utrecht

Tijd: 16.30-20.30

Glyn Elwyn: samen beslissen

Glyn Elwyn is expert op het gebied van samen beslissen. Als huisarts raakte hij doordrongen van het belang ervan. Als wetenschapper heeft hij zich helemaal gericht op het proces van samen beslissen en de ondersteuning daarvan. Hij is als hoogleraar verbonden aan het Dartmouth Center for Health Care Delivery Sciences en The Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice, Dartmouth College (VS).

Zijn overtuiging: de waarde van zorg wordt voor een heel belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de beslissingen in de spreekkamer. En: om samen beslissen écht van de grond te krijgen, is het niet voldoende om artsen op te leiden of patiënten op hun rol in de spreekkamer te wijzen; het keuzeproces moet ingebed zijn in het zorgproces en de zorg zo georganiseerd dat het optimaal aansluit bij de keuzeopties van patiënten.

Datum: 10 februari 2022

Plaats: Jaarbeurs Utrecht

Tijd: 16.30-20.30

Het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Nadere informatie over het programma en de accreditatie volgt nog. Stuur een mail naar dutchhealthhub@jaarbeurs.nl als je interesse hebt een of beide masterclasses en we houden je op de hoogte.

Maaike Zweers Auteur
Lees meer

Deel

Hoogleraar Glyn Elwyn: samen beslissen ontlast zorgstelsel
Lees meer
Gegevensuitwisseling, gaat dat echt werken?
Lees meer
Code Rood in de zorg? Masterclass Green On geeft antwoord
Lees meer
Palliatieve zorg: weerstand tegen technologie verdwijnt
Lees meer
Palliatieve zorg verdient groot podium

Was palliatieve zorg maar een medicijn. Dan zou iedere zorgmanager, beleidsmaker of bestuurder het volop promoten.

Rob Bruntink Auteur
Lees artikel

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in