Health CatchUP 2

De vier Health CatchUPs van BeBright en Dutch Health Hub bieden opkomende én bestaande partijen de unieke mogelijkheid om innovatieve concepten te demonstreren en kennis te delen. Om juist ook elkaar te inspireren, van elkaar te leren en de basis te leggen voor samenwerking. Met als doel om het innovatievermogen van de zorg te vergroten. Deel 2 heeft als thema bij innovatie staat de eindgebruiker centraal en vindt plaats op 16 juni van 16.00 tot 20.00 uur.

Bij innovatie staat de eindgebruiker centraal

Het grootste gevaar is dat we de nadruk leggen op de technologie zelf en niet op de problemen die moeten worden opgelost of op de waarde die een innovatie zou moeten leveren. Alleen de eindgebruiker kan het probleem helder aangeven waar een bepaalde technologie de oplossing voor kan zijn. Maar hoe zet je de eindgebruiker centraal?

Om deze vraag te beantwoorden, komen drie hoofdvragen aanbod:

  • Hoe krijg ik het echte probleem of de behoefte zo scherp mogelijk in beeld?
  • Hoe betrek ik nadrukkelijk ook de eindgebruikers in het innovatieproces?
  • Hoe scheid ik het kaf van het koren in de toepassingen?

Luister op donderdag 16 juni naar keynote Jos-marien Jansen, seniorontwerper bij Philips Design, die je helpt antwoord te vinden op deze vragen.

Vervolgens worden twee praktijk casussen besproken met Xenia Kuiper, programmamanager sociale robotica van Philadelphia Zorg en Bart Geerts, Anesthesioloog, CEO and Founder AmsterdamUMC en Healthplus.ai.

Na deze voorbeelden ga je aan de slag met je eigen casus, zodat je aan het einde van de bijeenkomst praktische handvatten hebt verzameld om direct toe te passen in de praktijk. Je leert out-of-the-box denken over hoe je de eindgebruiker centraal kunt zetten. Van te voren kun je jouw eigen casus al indienen, zodat de professionals je zo goed mogelijk van hulp kunnen zijn tijdens de workshopronde.

Waarom de Health CatchUP bezoeken?

Anne Fleur Donkers, voorzitter van de Sustainable Healthcare Challenge, was erbij tijdens de eerste Health CatchUP bij. “Na een dosis inspiratie van Egge van der Poel en de casuïstiek van PsyQ en Isala (Connected Care), konden deelnemers van de sessie hun eigen problemen over inrichting van zorg op tafel leggen. Ik heb als ‘jonkie’ geprobeerd kritische vragen te stellen en op deze manier de aanwezige zorgprofessionals out-of-the-box te laten nadenken over mogelijke oplossingen. Dit was ontzettend leuk om te doen. Het hielp de ‘oude rotten in het vak’ om met een frisse blik naar hun eigen organisatie te kijken. De bijeenkomsten zijn dus heel waardevol voor iedereen die met innovatie bezig is. Ze helpen je echt verder.”

Voor wie?

Deze bijeenkomsten zijn geschikt voor bestuurders en managers die betrokken zijn bij (digitale) zorgvernieuwing, zoals CIO’s, CMIO’s, CNIO’s en innovatiemanagers. Ook investeerders, innovatoren of andere partijen, andere stakeholders en CIO-, CMIO- en CNIO-netwerken. Tot slot is de bijeenkomst geschikt voor innovatie specialisten, projectleiders (IT) en andere innovatoren werkzaam voor zorgorganisaties.  Twijfel je of je tot de primaire doelgroep behoort, neem dan gerust contact op met Melanie Fasseur.

Sponsors:

       

Ook sponsoren? Neem dan contact op met Wilma Keil.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 23 september en 19 januari 2023. Boek nu de laatste kaarten van 16 juni voor 49 euro. De originele prijs is 150 euro.

  • Programma
    16.00-17.30
    Philip van de Poel
    Plenair programma

    Onder leiding van moderator Philip van de Poel, Dutch Health Hub, wordt er een inhoudelijke bijdrage geleverd.

    Philip van de Poel

    16:00-16:30
    Keynote Jos-Marien Jansen, Philips Design

    16:30-17:00
    Bart Geerts
    Casus 1: Healthplus

    Bart Geerts vertelt hoe Healthplus nu per patiënt vrijwel direct na een ingreep een nauwkeurige indicatie te geven is van de kans op infecties. Dat gebeurt met behulp van de ervaringen van de eindgebruiker.

    Bart Geerts

    17:00-17:30
    Xenia Kuiper
    Casus 2: Philadelphia

    Hoe hou je de eindgebruiker centraal bij innvoatie? Philadelphia Zorg heeft de cliënt continu als rode draad bij de verdere ontwikkeling van de sociale robotica.

    Xenia Kuiper

    17.30-19.00
    Workshop programma: Inspireren, ervaren en verbinden

    Onder begeleiding van BeBright worden in diverse workshoprondes praktijkcasussen van deelnemers behandeld, inzichten gedeeld en ervaringen opgedaan met betrekking tot het betreffende Health CatchUP thema.

    19.00-20.00
    Naborrel

  • Sprekers
    Philip van de Poel

    Senior content editor Dutch Health Hub

    Jos-marien Jansen

    Senior Ontwerper Philips Design

    Bart Geerts

    Anesthesioloog, CEO and Founder AmsterdamUMC en Healthplus.ai

    Xenia Kuiper

    Programmamanager sociale robotica Philadelphia Zorg

  • Praktische informatie

    De bijeenkomst vindt plaats in Supernova. Het adres van de locatie is: Jaarbeursplein 1 3521AL UTRECHT.

    Kom je met de auto? Je kunt goed parkeren bij de Jaarbeurs. De dichtstbijzijnde parkeerterreinen zijn Jaarbeurs P1 en P3. Deze parkeerterreinen liggen vlakbij de ingang van de hallen. Navigatieadressen: Jaarbeurs P1: Graadt van Roggenweg 400, Utrecht | Jaarbeurs P3: Van Zijstweg 21, Utrecht.

    Kom je met de trein? Loop station Utrecht Centraal uit richting Jaarbeursplein. Volg de borden van Jaarbeurs en Dutch Health Week. De ingang van de hallen ligt op +/- 7 minuten lopen vanaf het station.

Deel

Gerelateerd

event
Artificial intelligence in de GGZ
Lees meer
event
‘Zoek het uit!’-congres
Lees meer
event
Challenge & Congress: Sustainable Healthcare Challenge
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in