Hoe krijg je zorginnovaties gefinancierd?

Als zorgprofessional, bestuurder en ondernemer is het de vraag bij veel nieuwe innovaties. Hoe financieren we deze oplossing? Wordt dit product vergoed door de zorgverzekeraar? Is het product interessant voor onze patiënten? Uit welke budget kunnen wij dit product betalen? Hoe ga je om met de diverse mogelijkheden die er beschikbaar zijn vanuit innovatie budgetten? 

Voor antwoord op deze vragen en lessen van succesvolle starters kom je op 14 juni van 13.30 tot 17.00 uur naar Jaarbeurs. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Dutch Health Leaders Foundation in samenwerking met Healthy.Capital en de Dutch Health Hub.

De toegangsprijs voor dit event is 99 euro.

 • Programma
  13.30-13.45 uur
  Douwe Jippes
  Introductie

  Welke uitdagingen zien we met elkaar? Welke oplossingen zijn er? En wat zijn nu problemen in het financieren van zorginnovaties?

  Douwe Jippes

  13.45 - 14.15 uur
  John Rijsdijk, Zorgverzekeraars Nederland
  Het perspectief van de zorgverzekeraar

  Transformatie naar hybride/digitale zorg biedt oplossingen om de zorg toegankelijk, van goede kwaliteit, duurzaam en betaalbaar te houden. Om deze zorgtransformaties te versnellen, hebben zorgverzekeraars en zorgkantoren vorig jaar het Kenniscentrum Digitale Zorg opgericht. In dit Kenniscentrum bundelen zorgverzekeraars en zorgkantoren hun kennis en delen van lessons learned over opschaling van digitale en hybride zorg.

  John Rijsdijk, Zorgverzekeraars Nederland

  14.15-14.45 uur
  Bertien Dumas
  Ondernemend omgaan met bekostiging

  Is de beste weg tot digitaliseren van de Nederlandse gezondheidszorg zelf een zorgorganisatie op te richten? Bertien Dumas verliet Menzis als directeur inkoop om iPractice te leiden en te ontwikkelen als innovatievoorbeeld in de ggz.

  Bertien Dumas

  14.45 -15.15 uur
  Thijs Cohen Tervaert
  Nieuwe innovaties in Europees perspectief

  Thijs Cohen Tervaert investeert vanuit Inkef in Healthtech en life science. Hij deelt zijn inzichten over welke innovaties in de gezondheidszorg kansrijk zijn op grote schaal. Specifiek in Europa.

  Thijs Cohen Tervaert

  15.15 -15.45 uur
  Sonja Cloosterman, Arjen van ’t Hooft
  Succesvolle voorbeelden

  MS Sherpa is een medisch gevalideerde telemonitoring tool voor mensen met MS. Hoe ontwikkel je een dergelijke innovatie? Reducept biedt mensen met chronische pijn een unieke behandelmethode om te leren omgaan met pijn via Virtual Reality. Hoe lanceer je een VR product in een conservatieve markt? En hoe verkoop je het product succesvol?

  Sonja Cloosterman, Arjen van ’t Hooft

  15.45-16.00 uur
  Douwe Jippes
  Afronding

  Oplossingen verzamelen en benoemen aan de hand van de presentaties

  Douwe Jippes

  16.00 uur
  Netwerkborrel

 • Sprekers
  Douwe Jippes

  Healthy.Capital

  Douwe Jippes is co-founder en managing partner bij Healthy.Capital. Hij zet zich actief in voor de Nederlandse Artificiële Intelligentie Coalitie (NL AIC) en de stichting Dutch Health Leaders Foundation om het Nederlandse digital health ecosysteem te ontwikkelen.

  Thijs Cohen Tervaert

  Junior partner Inkef

  Thijs Cohen Tervaert is Junior Partner bij INKEF en lid van de raad van bestuur van ViCentra, TargED Biopharmaceuticals, Calypso Biotech, Audion Therapeutics en Castor. Voorafgaand aan INKEF was Cohen Tervaert strategieconsultant bij de Boston Consulting Group met een focus op gezondheidszorg en technologie. Hij werkte aan projecten voor farmaceutische bedrijven, ziekenhuizen en verzekeraars.

  John Rijsdijk

  Kwartiermaker van het Kenniscentrum Digitale Zorg van Zorgverzekeraars Nederland

  Bertien Dumas

  Werkzaam bij iPractice

  Bertien is opgeleid als arts en bedrijfskundige. Haar drijfveer is om toekomstige generaties te laten profiteren van toegang tot goede zorg. Ze werkte mee aan zorginnovaties in onder andere Nederland, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Daarnaast komt haar ervaring bij zorgverzekeraar Menzis goed van pas in haar huidige rol als Algemeen Directeur bij iPractice, een organisatie voor mentale zorg.

  Sonja Cloosterman

  Sonja Cloosterman is Chief Clinical Officer bij Sherpa BV. Zij gelooft dat e-health innovaties, zoals MS sherpa, de zorg impactvol kunnen optimaliseren. Binnen Sherpa BV houdt zij zich bezig met de klinische bewijsvoering, regulatoire en market access/vergoedingszaken.

  Arjen van 't Hooft

  Reducept

  Arjen van 't Hooft is gepassioneerd leider in MedTech (radiotherapie, brachytherapie, radiochirurgie). Hij houdt zich bezig met marketing en finance bij startups, scale-ups en beursgenoteerde bedrijven. Hij was naast Reducept onder andere betrokken bij Nucletron, Elekta en Isodose Control,

 • Praktische informatie

  Het symposium vindt plaats in Supernova. Het adres van de locatie is: Jaarbeursplein 1 3521AL UTRECHT.

  Kom je met de auto? Je kunt goed parkeren bij de Jaarbeurs. De dichtstbijzijnde parkeerterreinen zijn Jaarbeurs P1 en P3. Deze parkeerterreinen liggen vlakbij de ingang van de hallen. Navigatieadressen: Jaarbeurs P1: Graadt van Roggenweg 400, Utrecht | Jaarbeurs P3: Van Zijstweg 21, Utrecht.

  Kom je met de trein? Loop station Utrecht Centraal uit richting Jaarbeursplein. Volg de borden van Jaarbeurs en Dutch Health Week. De ingang van de hallen ligt op +/- 7 minuten lopen vanaf het station.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in