Hoe krijg je zorginnovaties gefinancierd?

Als zorgprofessional, bestuurder en ondernemer is het de vraag bij veel nieuwe innovaties. Hoe financieren we deze oplossing? Wordt dit product vergoed door de zorgverzekeraar? Is het product interessant voor onze patiënten? Uit welke budget kunnen wij dit product betalen? Hoe ga je om met de diverse mogelijkheden die er beschikbaar zijn vanuit innovatie budgetten? 

Wil je een innovatie in de zorg implementeren? Waar begin je als zorgprofessionals? Welke keuze kun je maken? Welke nieuw innovaties komen er op je af de komende jaren? Hoe financier je precies innovaties? Welke mogelijkheden zijn er? Aan welke aspecten moet je denken?

Voor antwoord op deze vragen en lessen van succesvolle starters kom je op 14 juni naar Jaarbeurs. Bezoek eerst de beurzen en congressen van de Dutch Health Week.

En kom van 13.30 tot 16.00 uur naar het symposium ‘Hoe krijg je zorginnovatie gefinancierd?‘. Zorgverzekeraars Nederland schets er de wereld van digitale zorgvergoedingen. En je hoort de verhalen achter succesvolle innovaties. Ondernemers met hun eigen vraagstuk aan het woord.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Dutch Health Leaders Foundation in samenwerking met Healthy.Capital en de Dutch Health Hub.

De toegangsprijs voor dit event is 99 euro.

Sponsoring

Wil je dit symposium sponsoren? Neem dan contact op met Wilma Keil.

 • Programma
  13.30-13.45 uur
  Douwe Jippes
  Introductie

  Welke uitdagingen zien we met elkaar? Welke oplossingen zijn er? En wat zijn nu problemen in het financieren van zorginnovaties?

  Douwe Jippes

  13.45 - 14.15 uur
  John Rijsdijk, Zorgverzekeraars Nederland
  Het perspectief van de zorgverzekeraar

  Zorgverzekeraars Nederland heeft met het Digitaal Kennis Centrum een grote stap gezet om innovatoren en ondernemers te helpen digitale zorg te financieren. John Rijsdijk vertelt erover.

  John Rijsdijk, Zorgverzekeraars Nederland

  14.15-14.45 uur
  Bertien Dumas
  Ondernemend omgaan met bekostiging

  Is de beste weg tot digitaliseren van de Nederlandse gezondheidszorg zelf een zorgorganisatie op te richten? Bertien Dumas verliet Menzis als directeur inkoop om iPractice te leiden en te ontwikkelen als innovatievoorbeeld in de ggz.

  Bertien Dumas

  14.45 -15.15 uur
  Thijs Cohen
  Nieuwe innovaties in Europees perspectief

  Thijs Cohen investeert vanuit Inkef in Healthtech en life science. Zo heeft Thijs in Castor geïnvesteerd en mooie exits begeleid. Hij deelt graag zijn inzichten over welke innovaties in de gezondheidszorg kansrijk zijn op grote schaal. Specifiek in Europa.

  Thijs Cohen

  15.15 -15.45 uur
  Sonja Cloosterman, Arjen van ’t Hooft
  Succesvolle voorbeelden

  MS Sherpa is een medisch gevalideerde telemonitoring tool voor mensen met MS. Hoe ontwikkel je een dergelijke innovatie? Reducept biedt mensen met chronische pijn een unieke behandelmethode om te leren omgaan met pijn via Virtual Reality. Hoe lanceer je een VR product in een conservatieve markt? En hoe verkoop je het product succesvol?

  Sonja Cloosterman, Arjen van ’t Hooft

  15.45-16.00 uur
  Douwe Jippes
  Afronding

  Oplossingen verzamelen en benoemen aan de hand van de presentaties

  Douwe Jippes

  16.00 uur
  Netwerkborrel

 • Sprekers
  Douwe Jippes

  Healthy.Capital

  Douwe Jippes is co-founder en managing partner bij Healthy.Capital. Hij zet zich actief in voor de Nederlandse Artificiële Intelligentie Coalitie (NL AIC) en de stichting Dutch Health Leaders Foundation om het Nederlandse digital health ecosysteem te ontwikkelen.

  Thijs Cohen

  Werkzaam bij Inkef

  Thijs Cohen investeert vanuit Inkef in Healthtech en life science. Zo heeft Thijs in Castor geïnvesteerd en mooie exits begeleid

  John Rijsdijk

  Werkzaam bij Zorgverzekering Nederland

  Bertien Dumas

  Werkzaam bij iPractice

  Sonja Cloosterman

  Sonja Cloosterman is Chief Clinical Officer bij Sherpa BV. Zij gelooft dat e-health innovaties, zoals MS sherpa, de zorg impactvol kunnen optimaliseren. Binnen Sherpa BV houdt zij zich bezig met de klinische bewijsvoering, regulatoire en market access/vergoedingszaken.

  Arjen van 't Hooft

  Reducept

  Arjen van 't Hooft is gepassioneerd leider in MedTech (radiotherapie, brachytherapie, radiochirurgie). Hij houdt zich bezig met marketing en finance bij startups, scale-ups en beursgenoteerde bedrijven. Hij was naast Reducept onder andere betrokken bij Nucletron, Elekta en Isodose Control,

 • Voor wie?

  De het symposium is geschikt voor zorgondernemers, bestuurders, zorgprofessionals, innovatie- en beleidsmedewerkers.

Deel

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in