In debat bij VGZ: ‘Is de zorg echt onze zorg?’

Op woensdag 27 september 2023 organiseert Coöperatie VGZ een speciale editie van In debat bij VGZ in het kader van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Meepraten kan in Arnhem of online.

De zorg staat hoog op de politieke agenda, want kan iedereen in de toekomst nog wel de zorg krijgen die nodig is? Het vorige kabinet sloot een aantal landelijke akkoorden, waaronder het IZA en de vraag is wat daar nu van terecht komt.

Wie zorgt dat de zorg toegankelijk en betaalbaar blijft? Is dat een opdracht aan het nieuwe kabinet? Moeten zorgverzekeraars en zorgprofessionals intussen doorgaan op de ingeslagen weg? En wat is de rol van ons allemaal: is de toekomst van de zorg ook ónze zorg?

Tijdens ‘In debat bij VGZ’ buigen we ons een week na Prinsjesdag over de vraag wat er nodig is om de zorg toekomstbestendig te maken.

  • Doen zorgverzekeraars voldoende om de transitie van de zorg mogelijk te maken? En wat voor dilemma’s komen daarbij kijken?
  • Hebben zorgprofessionals, patiënten en beleidsmakers hetzelfde beeld van wat er nodig is en worden sommige pijnlijke keuzes niet te ver vooruit geschoven?
  • Wat kunnen mensen zélf doen om de druk op de zorg te verlagen en wie helpt ze bij het afwegen van de verschillende opties?
  • Kunnen we vertrouwen op ‘het systeem’ of is de toekomst aan burgers die met elkaar zorg, welzijn en wonen organiseren?

Deel

Gerelateerd

event
ICHOM 2024
Lees meer
event
Jaarcongres Tijd voor Verbinding
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in