Nationaal Prehabilitatie Congres 2024

Bijna een derde van de ziekenhuizen in Nederland biedt prehabilitatie aan en meer dan de helft verzamelt data. Tijdens het congres op 19 september worden de resultaten van twee veelbelovende studies onthuld. Maar hoe dienen we de waardevolle inzichten van deze studies nu eigenlijk te interpreteren en wat kunnen we ermee?

Ook gaan we op het congres dieper in op de rol van voeding tijdens prehabilitatie. Wat betekent gezonde voeding en wat betekent gezonde voeding voor patiënten? Gaat het vooral om voldoende eiwitten ter ondersteuning van spieropbouw of is er meer dat de aandacht verdient?

Tijdens het congres verkennen we gezamenlijk tijdens een brede paneldiscussie de verschillende perspectieven op deze ontwikkelingen en trachten we tot een synthese te komen over de toekomst van prehabilitatie.

De bijeenkomst slaat een brug tussen wetenschappelijke inzichten, praktische toepassingen en de toekomstige plaats van prehabilitatie in de zorgwetgeving.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in