OR in de zorg

Wat is de betekenis van de zorg voor de individuele patiënt of cliënt?’ En in al deze hectiek is het goed om je als OR af te vragen voor wie je het ook alweer doet. 

Hoe denken, werken en organiseren we meer vanuit de bedoeling? Deze vraag klinkt in zorg-organisaties steeds vaker, en terecht, zegt keynotespreker Wouter Hart.

Want de zorg dreigt verstrikt te raken in een veelheid aan regels. Daarbij mag ook de ondernemingsraad kritisch naar de eigen rol kijken. Er gebeurt namelijk nogal wat in zorg-land. Dit vraagt om een medezeggenschap die de aansluiting heeft bij snelle en complexe veranderingen en een duidelijke visie kan uitdragen 

Elke zorgprofessional heeft een eigen perspectief op wat goede patiëntzorg is. Maar dat draait dus allemaal om zorgaanbod. We zouden niet langer vanuit ieders eigen, beperkte perspectief moeten redeneren, maar vanuit de vraag waar het om gaat.

Deel

Gerelateerd

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in