DUTCH HEALTH HUB IS DÉ PLEK WAAR PROFESSIONALS EN ORGANISATIES UIT DE ZORG EN LIFE SCIENCES ELKAAR ONTMOETEN

Dutch Health Hub is een initiatief van Jaarbeurs. We willen partijen in de zorg samenbrengen en in beweging zetten. Met als doel betere, betaalbare en duurzame zorg.

Die beweging stimuleren we op zeven thema’s:  vitaliseren, verduurzamen, innoveren, digitaliseren, organiseren, werken en leiden. Dat doen we met relevante content op onze website en congressen, events en masterclasses. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om het gehele jaar gevalideerde Marketing Qualified Leads te genereren.

Dutch Health Hub is organisator van Dutch Health Week, een week waar diverse events, congressen, masterclasses en de vakbeurzen Zorg & ICT, Zorg & Facility en Zorg & Food in plaatsvinden.

Wil je niets missen? Neem dan een gratis abonnement op onze wekelijkse update of event nieuwsbrief. En volg Dutch Health Hub via LinkedIn.

Ons team

Philip van de Poel

Philip van de Poel is sinds 1 april senior redacteur bij de Dutch Health Hub. Al ruim twintig jaar beweegt hij zich als journalist op het terrein van politiek, beleid en management in de zorg. Eerst als redacteur voor Zorgvisie. Vanaf 2009 als medebedenker en senior-redacteur van Skipr. Aan welke titel hij ook bijdraagt, als schrijver/maker is en blijft Van de Poel betrokken, geïnformeerd en onafhankelijk.

Lees meer
Ruud Koolen

Ruud Koolen is Director Dutch Health Hub. Hij is bekend in de gezondheidszorg als hoofdredacteur en later als uitgever van Zorgvisie. Daarnaast bedacht en ontwikkelde hij in 2008 Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg. Tevens stond Koolen in 2018 aan de wieg van Qruxx, het kennisplatform voor value based healthcare.

Lees meer
Maaike Zweers

Maaike Zweers is content coördinator van de Dutch Health Hub. Ze was hiervoor de drijvende kracht achter Qruxx, het kennisplatform voor waardegedreven zorg. Van 2008 tot 2018 was ze eindredacteur van Skipr magazine.

Lees meer
Stijn Meulmeester

Stijn Meulmeester is sinds september 2023 stagiair bij Dutch Health Hub. Hij studeert commerciële economie aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft hiervoor media, management en marketing afgerond aan het Grafisch Lyceum Utrecht.

Lees meer

Onze partners

Onze auteurs

Saskia Engbers

Saskia Engbers is tekstschrijver, journalist en eindredacteur in hart en nieren. Haar Utrechtse tekstbureau is gespecialiseerd in zorg, welzijn & psyche. Waarom die onderwerpen? Saskia hoopt op een samenleving waarin iedereen kan en mag meedoen. Al schrijvend over ontwikkelingen op de genoemde terreinen, draagt ze een piepklein steentje bij.

Lees meer
Joost Bijlsma

Joost Bijlsma (Franeker, 1970) schrijft al vijftien jaar over duurzaamheid en mvo in opdracht van managementmagazines en vakbladen in zorg en bouw. Daarnaast maakt hij boeken en magazines in opdracht of als uitgever in eigen beheer.

Lees meer
Sofie Smulders

Sofie Smulders is tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze heeft in de afgelopen drie jaar gewerkt voor verschillende opdrachtgevers in de zorg, waaronder het Linnean Initiatief en het Prinses Máxima Centrum.

Lees meer
Eveline van Herwaarden

Eveline van Herwaarden schrijft voor vakbladen, platforms en organisaties in de zorgsector. Zij studeerde Health Policy & Management aan de Erasmus Universiteit en werkte als beleidsadviseur in ziekenhuizen in Nederland en Cambodja. Inmiddels is ze een ervaren journalist. Haar interesse is breed, van patiëntenzorg tot bestuur en van innovatie tot duurzaamheid.

Lees meer
Sebas Eikholt

Sebas Eikholt heeft in 2012 de master Media Studies afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkte in het verleden als lokalisatiespecialist bij Electronic Arts en Apple en als redacteur bij het gezondheidsplatform Patient Empowerment en SmartHealth.

Lees meer
Rob Bruntink

Rob Bruntink is freelance-journalist/auteur met palliatieve zorg, hospicezorg en uitvaartzorg als specialisatie (sinds 1996). Hij is hoofdredacteur van het vakblad Pallium, mede-hoofdredacteur van Pal voor U (tijdschrift voor palliatieve patiënten en hun naasten) en redacteur-webmaster van palliatievezorg.nl. Hij heeft freelance-werk gedaan voor tal van zorginstellingen en koepelorganisaties op gebied van palliatieve zorg, hospicezorg en uitvaartzorg. Op de eigen website robbruntink.nl publiceert Bruntink regelmatig blogs over actuele thema’s op gebied van het levenseinde. Bruntink heeft samen met Mariska Overman het Bureau MORBidee opgericht. Bureau MORBidee ontwikkelt producten en diensten die het levenseinde bespreekbaar(der) maken. Zo maakte het Bureau tal van gesprekshulpen (van kaartspellen tot bierviltjes), al dan niet in samenwerking met verschillende universiteiten in Nederland. Ook publiceerde het Bureau in 2018 een boek voor zorgverleners over Levenseindegesprekken. In 2020 volgde een boek hierover voor het grote publiek: Ik weet niet wat ik zeggen moet. Bruntink schrijft al zo'n 25 jaar over alles wat met het levenseinde te maken heeft, omdat hij gefascineerd is door de manier waarop we (niet) omgaan met de dood in ons leven.

Lees meer
Afke Teunen

Ervaren tekstschrijver met een bijzondere interesse in psychologie, sport en virtual reality, liefst gecombineerd. "De psychologische effecten van VR zijn ontzettend interessant. Nu kun je namelijk vrij letterlijk in iemands anders zijn schoenen staan, bijvoorbeeld van iemand met mentale problemen. Dat vergroot het begrip. VR is trouwens ook geweldig voor ontspanning en gamen tot je zweet (VR-fitness genoemd) is een fijn sportief tussendoortje."

Lees meer
Floor van Dijck

Als dochter van een apotheekhoudend huisarts groeide Floor van Dijck praktisch op te midden van verbandgaas, pleisters, krukken en bruine flesjes met bijzondere etiketten. Soms mocht ze, als de patiënt dat goed vond, ook wel eens kijken als haar dokter-vader een wond hechtte. Ze werd uiteindelijk allround freelance journalist, maar door het schrijven voor Dutch Health Hub treedt ze toch een klein beetje in de voetsporen van haar vader.

Lees meer
Kim Sterenborg

Kim Sterenborg is freelance redacteur bij de Dutch Health Hub. Ze liep ooit stage op de inkoopafdeling van het ziekenhuis op Aruba en belandde via MedischContactTV op de online redactie van Skipr. Kim deed veel online content ervaring op bij digitale bureaus en mag nu weer praktische informatie en mooie verhalen over de zorg delen.

Lees meer
Hilde Buiting

Hilde Buiting is onderzoeker op het snijvlak oncologische en palliatieve zorg en is arts in opleiding. De afgelopen jaren heeft zij zich voornamelijk gericht op patiënten die zich (langdurig) in een niet meer te genezen fase van kanker bevinden. De bevindingen die we doen sluiten zo dicht mogelijk aan bij de praktijk.

Lees meer
Ilonka Coenraad

Als interim hoofd online communicatie bij Amsterdam UMC kwam Ilonka Coenraad in aanraking met de mogelijkheden en onmogelijkheden van digitale interactie in de zorg. Volgens Ilonka is ’mensgericht ontwerpen’ de enige manier om de digitale transformatie in de zorg goed vorm te geven. Ilonka werkt sinds 2007 als interimmanager en adviseur en is oprichter van Patient Journey Lab. Patient Journey Lab werkt voor klanten zoals Santeon, de Nierstichting, kanker.nl en verschillende gemeenten

Lees meer
Ben Crum

Ben Crum is hoogleraar politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en directeur van VU School of Governance. Hij doceert over Europese politiek en beleid, het ontwerp van sociaal-wetenschappelijk onderzoek, en politieke theorie. Hij is de auteur van twee boeken en publiceert veelvuldig in internationale wetenschappelijke tijdschriften en professionele media. Eerder was hij onder meer verbonden aan het Centre for European Policy Studies (Brussel), de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, en het Centre for European Studies van Harvard University.

Lees meer
Maaike de Vries

Dr. Maaike de Vries (gezondheidswetenschapper, 1972) werkt als zelfstandig innovatie- en strategie consultant vanuit Springh (www.springh.nl). Daarnaast is ze professioneel toezichthouder bij GGZ Rivierduinen, het Nederlands Huisartsen Genootschap en het Institute for Positive Health. Onlangs verscheen haar vijfde boek getiteld ‘Ook Leuke Meisjes Worden Vijftig’ (met Manon Kerkhof, Kosmos, 2020). Eerder schreef ze ‘Hoe word ik een Supervetverbrander’ (Uitgeverij Lucht, 2018) en ‘Zo werkt de zorg in Nederland’ (met Jenny Kossen, De Argumentenfabriek, 2014). Ze was redacteur van het Handboek Leefstijlgeneeskunde (met Tamara de Weijer, BSL, 2020). Maaike woont met haar man en volwassen kinderen bij de duinen en de zee.  

Lees meer
Chantal Meijs

Chantal Meijs begon haar carrière als freelance schrijver van erotische verhalen. Tegenwoordig schrijft ze vooral over zorg en gezondheid, maatschappelijke innovatie en persoonlijke en organisatieontwikkeling.

Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in