Dutch Health Week 2024 vindt plaats in april

Volgend artikel: Marc Kalf: ‘Utrecht wordt één groot living lab’
Lees meer

Dutch Health Week vindt in 2024 plaats van 8 tot en met 14 april. Tijdens Dutch Health Week staan Jaarbeurs en de stad Utrecht bol van de evenementen voor burgers en professionals in de zorg en life sciences. Het gonst van seminars, netwerkbijeenkomsten en congressen.

Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Ook in 2024 staat Jaarbeurs weer een week lang in het teken van toegankelijke zorg en gezondheid voor iedereen. Ik ben trots dat we samen met onder andere de gemeente Utrecht, FC Utrecht en Utrecht Marketing een inspirerend festival organiseren waar hoogwaardige innovaties gepresenteerd worden. En natuurlijk de nieuwste kennis en inzichten worden gedeeld.”

Nieuwe zorgtitels

“Nieuw in 2024 is dat de beurs Zorgtotaal zich splitst in twee nieuwe zorgtitels: Zorg & Food en Zorg & Facility. Deze splitsing geeft de zorgprofessional meer duidelijk over het aanbod op de beurs. Daarnaast over het content programma en de getoonde innovaties.

Regio van gezondheid

Wethouder Eva Oosters: “Utrecht positioneert zich nationaal en internationaal sterk als dé regio van gezondheid. Een evenement als Dutch Health Week past daar naadloos in. We zien dat steeds meer partners zich aan deze week verbinden door evenementen in deze week te organiseren in de stad en zelfs daarbuiten. Zo ontstaat een terugkerend, breed gezondheidsfestival in Utrecht waar tienduizenden mensen inspiratie en plezier vinden. We zien de kracht daarvan juist in de groeiende mix van programmering voor en door zorgprofessionals, bewoners, innovatieve bedrijven, kunstenaars en sportverenigingen. Dat juichen we van harte toe en dat zullen we blijven steunen.”

Aangewezen plek

“Utrecht is dé aangewezen plek voor Dutch Health Week”, vult directeur Cor Jansen van Utrecht Marketing aan. “Gedurende een week komen ruim duizenden  zorgprofessionals bij elkaar om kennis te delen met als doel om voor iedereen een gezondere en meer duurzame wereld te creëren, Dit biedt een enorme kans voor de regio om de positie van Utrecht als ‘Heart of Health’ te versterken. Dutch Health Week verbindt zorgprofessionals met innovatie gedreven bedrijven en kennisinstellingen van wereldklasse. Ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier de duurzame transformatie van de zorg kunnen versnellen.”

Deel

artikel
Defensie jaagt innovaties aan met hele samenleving
Lees meer
artikel
Utrechtse topsporters motiveren inwoners tot gezonder leven
Lees meer
event
Zorg & ICT 2023
Lees meer
artikel
Boel Andersson-Gäre: ‘Medisch leiderschap begint bij luisteren’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in