Bertine Lahuis: ‘Overnemen good practices versnelt digitalisering’

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Toezichthouder heeft rol bij mensgericht digitaliseren
Lees meer

Digitalisering van de zorg valt of staat bij de adoptie van goede voorbeelden. Dat stelt bestuursvoorzitter Bertine Lahuis van Radboudumc in een podcast van Dutch Health Hub. “We moeten het samen doen. Iets wat een ander heeft bedacht, hoeven we zelf niet meer te bedenken. En dan komen we een stuk sneller verder in de zorg.”

Een ander onmisbaar ingrediënt van een doeltreffende digitale strategie is volgens Lahuis vroegtijdige participatie van professional en patiënt. Alleen op die manier kunnen innovaties op hun praktische waarde getoetst worden. Lahuis: “De verleiding is dat iedereen de eerste, de beste en de mooiste wil zijn. Er worden ook prachtige dingen ontwikkeld, maar niet alles is een antwoord op de vraag die ons gesteld wordt. Dan krijg je allerlei mooie technieken en apparatuur waar de vraag later bij verzonnen wordt.”

Lahuis was één van de key note-sprekers tijdens health tech event Zorg & ICT 2023. Samen met CMIO Guido van den Broek en nurse information officer Sanne van Alphen gaf ze op de main stage (zie foto) uitleg over de manier waarop Radboudumc de omslag heeft gemaakt van een traditioneel ziekenhuis naar een smart hospital waarin architectuur, organisatie en digitale innovatie samen komen. Dutch Health Hub bevroeg de drie na afloop van hun publieke optreden in Utrecht.

Bertine Lahuis: ‘Samen komen we een stuk sneller verder’

 

Verpleegkundige Sanne van Alphen: ‘ICT moet werken voor míj en niet andersom’

Arts Guido van den Broek: ‘Goed ingericht EPD scheelt kwart administratie’

Deel

artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorg Innovatieprijs
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer
artikel
‘Digitalisering zorg vraagt om gerichte strategie’
Lees meer
artikel
Theo Hooghiemstra: ‘MGO vergt zorgvuldig proces’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in