Code Rood in de zorg? Masterclass Green On geeft antwoord

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer

Daan Dohmen zweert bij de toepassing van de autonome, teamgerichte werkwijze van de Special Forces. Onder de titel ‘Green On’ heeft hij samen met zijn collega Joris Janssen en ex-Special Forces-operator Richard Bergmans zijn bevindingen op papier gezet.  Onder dezelfde titel organiseren ze in samenwerking met de Dutch Health Hub op 22 april een masterclass.

Vraag zorgprofessionals naar de belangrijkste beroepsmatige belemmeringen en ze noemen steevast bureaucratie, hoge werkdruk, gebrek aan autonomie en beperkte groeimogelijkheden. Dit alles maakt dat professionals te weinig ruimte ervaren voor het echte werk, laat staan voor het bedenken en invoeren van broodnodige innovatie. Gevolg: een defensieve werkhouding, een hoog ziekteverzuim en een dito personeelsverloop.

Meer werkplezier en hogere productiviteit

De Green On-methode wijst de weg uit deze klem en belooft meer werkplezier en hogere productiviteit. Vertrekpunt zijn de principes van de Special Forces. Hun autonome, teamgerichte werkwijze laat zien hoe er ook binnen zorgorganisaties ruimte kan komen voor meer werkplezier, wendbaarheid, productiviteit en innovatiekracht.

“Met Green On stel je de kracht van mensen boven de processen”, zegt zorgondernemer Daan Dohmen, medebedenker van de Green On-methode. “Dat werkt overal en altijd.”  Ook zorgprominenten als Martin van Rijn, Maurice van den Bosch en Jet Bussemaker tonen zich enthousiast:

“De wereld verandert sneller dan ooit. Voor bestuurders een uitdaging daarop in te spelen. Dit boek laat zien hoe aanpassingsvermogen en het creëren van inclusieve teams samen gaan. Daarin ligt de toekomst.” – Jet Bussemaker – voorzitter Raad RVS en minister in het kabinet Rutte II

“Dit boek geeft veel praktische tips hoe je vandaag nog met effectief en leuk werken aan de slag kunt in je eigen team.” – Martin van Rijn, voorzitter Aedes, oud-minister van VWS en voormalige zorgbestuurder

Waarom deelnemen aan de Masterclass Green On?

  • Praktische inzichten die direct toepasbaar zijn in de eigen organisatie
  • Sterkere, wendbaarder teams
  • Meer werkplezier
  • Hogere productiviteit
  • Betere balans werk-privé; zicht op kortere werkweek
  • Vergroting professionele eigenwaarde
  • Grotere betrokkenheid leidt tot lager verloop
  • Helpt bij de versterking van een veilige meldcultuur

Meer informatie en inschrijven

 

 

Deel

artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Maastro halveert wachttijd behandeling longkanker
Lees meer
artikel
Leefstijlinterventies vaak buiten bereik ggz-cliënt
Lees meer
artikel
Radboudumc en UT intensiveren health tech-samenwerking
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in