Daan Dohmen: ‘Stilstand is achteruitgang’

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Escaperoom helpt zorgmedewerkers over technologiedrempel
Lees meer

Iedere werknemer heeft de sleutel tot leuker en productiever werken in eigen hand. Dat stelt Daan Dohmen, auteur van de managementbestseller ‘Green On’. “Je hoeft niet meteen al onze principes in te voeren. Je kunt beginnen met één, twee of drie, zelfs als je directie van niks weet of je organisatie er nog niet klaar voor is. Stilstand is achteruitgang, dus zet een stap.”

Vooruitlopend op de masterclass ‘Green On’ op 22 april lichten Dohmen en coauteur en voormalig special forces operator Richard Bergmans in een korte video de belangrijkste principes toe. Leer in een paar minuten meer over het belang van de vijf principes van Green On: samenwerken, flow, eenvoud, vertrouwen en aanpassingsvermogen.

Nu of nooit

Na de vijf principes volgt in het boek en op de video nog een zesde: nunc aut nunquam. Dit is de lijfspreuk van de special forces, die ‘nu of nooit’ betekent. In veel organisaties wordt veel gepraat, maar weinig gedaan. Dohmen: “Wij kennen die valkuil ook. Maar wij stellen ons als er een discussie ontstaat over een oplossing de volgende vraag.Is het veilig genoeg om te proberen, wetende dat we erop terug kunnen komen als het niet werkt? En dan blijkt dat je bijna alles gewoon kunt proberen.”

Geen dikke rapporten

Dohmen is geen voorstander van ingewikkelde plannen en dikke rapporten over hoe de wereld er over vijf jaar uit zal zien. “In tijden van nu gaat het er om dat je snel kunt schakelen. Hoe simpeler je plan, hoe makkelijker je het kunt aanpassen. Om complexe zaken simpel te maken, hanteren wij bij Luscii één doel, maximaal vijf handelingsperspectieven en drie kernwaarden, dat is onze hele strategie!”

Deel

artikel
Amsterdam UMC gaat werkstress aanpakken
Lees meer
artikel
‘Zorgbrug met Turkije kan Nederlandse zorg ontlasten’
Lees meer
artikel
Erwin Bomers: ‘Digitale zorg combineert vrijheid en veiligheid’
Lees meer
artikel
Werk geeft revalidant leven en welbevinden terug
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in