Directeur Doomernik vertrekt bij Health Valley

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Maroeska Rovers: ‘Stop met onnodige innovaties’
Lees meer

Chris Doomernik stopt als directeur bij Health Valley Netherlands. Doomernik was ruim negen jaar boegbeeld van het innovatienetwerk. Onder haar impulsen heeft Health Valley zich sterk ontwikkeld, getuige de fusie met het Health Innovation Park in Zwolle. Doomerniks vertrek is een volgende stap in een breder proces van vernieuwing bij Health Valley.

“Ik vond het een voorrecht om bij Health Valley te mogen werken met zoveel optimistische mensen die leven en werk op het vlak van gezondheid en zorg, vandaag én morgen, steeds een stapje beter maken”, laat Doomernik naar aanleiding van haar vertrek op LinkedIn weten.

Vernieuwing

“We hebben de aanpak van allerlei innovatievraagstukken aangejaagd, mooie kansen gecreëerd voor business en onderzoek en prachtige resultaten bereikt in innovatieprojecten”, zegt Doomernik op de site van Health Valley. “We hebben ontelbaar veel publieke en private partijen tot vernieuwing geïnspireerd en tot samenwerking gebracht. Dit met als jaarlijks hoogtepunt het Health Valley Event: het grootste zorginnovatie event van Nederland.”

Constructieve samenwerking

“Met het vertrek van Chris neemt Health Valley Netherlands afscheid van een jarenlang vertrouwd gezicht in en buiten het netwerk”, reageert Harry van Dorenmalen, voorzitter bestuur. “We bedanken haar voor de ontwikkeling die Health Valley met haar leiderschap en inzet heeft doorgemaakt. En voor haar constructieve samenwerking met de vele stakeholders.”

Juridische fusie

Doomerniks werk wordt per 18 september op interim-basis overgenomen door Egbert-Jan Bögels. Met de continuïteit gewaarborgd gaat het bestuur zich oriënteren op een toekomstige invulling van de rol van directeur. Als gevolg van de fusie met het Health Innovation Park is de samenstelling van het team en het bestuur bijna compleet gewijzigd. De juridische fusie krijgt later dit jaar zijn beslag.

De missie van Health Valley blijft onveranderd: bijdragen aan de noodzakelijke transitie in gezondheid en zorg door te verbinden, te prikkelen en te groeien. Doomernik zelf zegt zich “tijd en ruimte te gunnen om een nieuwe weg in te slaan”. Ze neemt op 3 oktober afscheid tijdens het For Partners Only event.

Deel

artikel
Zorg schrikt van snijden in preventie
Lees meer
artikel
Hoofdlijnenakkoord: spoedzorg anders bekostigen
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer
artikel
Mark Van Houdenhoven: ‘Zorg loopt kritiekloos achter AI-hype aan’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in