Health Valley zet prijs op zorg dichtbij

Volgend artikel: Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer

Technologische innovatie die zorg dichter bij de leefomgeving van de zorgvrager brengt. Dat is het uitgangscriterium voor de Health Valley Bridge Prijs 2022. Zorgaanbieders in cure en care kunnen vóór 4 februari projecten rond dit thema indienen. Een multidisciplinaire jury beoordeelt alle inschrijvingen. Het meeste veelbelovende project ontvangt een geldbedrag van 15.000 euro.

Met de prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, wil innovatienetwerk Health Valley een brug te slaan tussen zorginstellingen en ondernemers. Deze brug moet gezamenlijke innovaties vergemakkelijken. “Goede zorg die toegankelijk en beschikbaar is voor iedereen, daar streven wij naar”, zegt Harry van Dorenmalen, voorzitter bestuur Health Valley en voorzitter vakjury.

“Bouwend op de betrokkenheid van de professionals en gebruikmakend van relevante innovaties. De Health Valley Bridge Prijs ondersteunt de brug tussen de werelden van zorg en technologie en draagt daarmee bij aan een voortdurend krachtiger zorgsysteem. We waarderen hiermee die mensen in de zorg die anders durven doen!”

Lef en leiderschap

“De zorg is continu in ontwikkeling en we staan voor grote uitdagingen om de zorg toekomstbestendig te maken”, zegt Nicole Pijnenburg, Directeur Informatievoorziening bij zorgverzekeraar Menzis, die optreedt als sponsor van de prijs. “Doelmatige innovaties kunnen hier aan bijdragen en daar is lef en leiderschap voor nodig. Met de prijs wil Menzis het lef en leiderschap in de zorg een podium geven en belonen.”

Zelfstandig functioneren

De vakjury bestaat uit vijf personen en is samengesteld uit het Health Valley partnernetwerk. Eén van de betrokken partners is De Groeiversneller van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Over het centrale thema van de vierde editie zegt Alexander Schippers, teammanager Life Science & Health bij Oost NL: “Zorg dichterbij brengen, is essentieel om aan de stijgende zorgvraag te voldoen. Met nieuwe businessmodellen en slim gebruik van technologie zijn mensen in staat langer zelfstandig te functioneren. Hiervoor zijn innovatieve oplossingen en slimme ideeën noodzakelijk.”

Eerdere winnaars

De inschrijving loopt tot 4 februari 2022. De uitreiking is op 16 maart tijdens het Health Valley Event. Eerdere winnaars zijn GGz Centraal met het project ‘Stress Autism Mate (SAM)’,  forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek met het project ‘Maatje’ en Radboudumc met de ‘Robosculpt’.

Philip van de Poel Auteur
Lees meer

Deel

Zorgambassadeur helpt collega’s over techno-fobie heen
Lees meer
Nieuwe minister Langdurige Zorg Conny Helder heeft haast
Lees meer
Digitale coach gaat patiënt met chronische darmziekte helpen
Lees meer
Health CatchUPs gaan innovatievermogen van de zorg vergroten
Lees meer
Zes tips om je innovatievermogen te versterken

Zes tips voor het versterken van het innovatievermogen van je zorgorganisatie. Want nieuwe technologieën en toepassingen bieden volop kansen om de zorg te verbeteren. Maar hoe kan technologie bijdragen aan de benodigde transformatie van de zorg?   

Sjoerd Emonts Auteur
Lees artikel

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in