Homed-IQ haalt investering voor opschaling binnen

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: mProve ziekenhuizen openen gedeeld ‘innovatieloket’
Lees meer

Homed-IQ, pionier op het gebied van medische labdiagnostiek aan huis, heeft een investering van 1 miljoen euro binnengehaald van Healthy.Capital en private investeerders. 

Homed-IQ  werkt samen met verschillende laboratoria in binnen- en buitenland om een geavanceerde thuistest-service aan te kunnen bieden. De Europese markt voor medische thuistesten heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Met de opkomst van geavanceerde diagnostische thuistesten en een groeiende vraag naar meer toegankelijke oplossingen voor de gezondheidszorg, hebben medische diagnostische thuistests een prominente rol gekregen.

Robert de Jonge, CEO van Homed-IQ.: “We zijn verheugd om een investering van 1 miljoen te verwelkomen. Die stelt ons in staat om onze visie op toegankelijke medische diagnostiek verder te kunnen verwezenlijken.”

Bevolkingsonderzoek

Gezien het groeiende belang van thuistests in de gezondheidszorg en de trend naar zelfafname voor bevolkingsonderzoek bevindt Homed-IQ zich strategisch in een gunstige positie voor opschaling. De ambities van Homed-IQ omvatten internationale expansie en diversificatie van hun product-portfolio.

Zinnige zorg

Douwe Jippes, co-founder en managing partner van Healthy.Capital: “Homed-IQ speelt een cruciale rol in het transformeren van de gezondheidszorg in Europa door innovatie en toegankelijkheid te combineren. Door middel van hun geavanceerde platform dragen ze bij aan het leveren van zinnige zorg, voorkomen
van onnodige zorg, het verlichten van het tekort aan personeel en het versnellen van werkprocessen in de sector.”

Deel

artikel
Innovatie-event HLTH rekt healthtech-agenda op
Lees meer
artikel
HLTH breekt lans voor vrouwengezondheid
Lees meer
artikel
Computable Awards 2024: bekijk de genomineerden
Lees meer
artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in