‘Kom testen, valideren en implementeren in Utrecht’

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Podcast Pepper geeft ondernemers flinke dosis energie
Lees meer

De regio Utrecht is één groot open health lab. Zorgondernemers kunnen er hun innovaties testen, valideren en implementeren.  

Hanna Groen van ROM Utrecht Region: “We laten hier in Utrecht onze muren zakken. De regio is één groot living lab waar zorg- en kennisinstellingen samenwerken. Dit biedt zorgondernemers volop mogelijkheden om hun innovaties te testen, valideren en implementeren.”

“We vinden het belangrijk dat we in deze dichtbevolkte provincie innovatie de ruimte geven. De verschillende labs brengen zorgondernemers in contact met potentiële gebruikers in de thuisomgeving en in zorginstellingen. Die hebben weer het voordeel dat ze snel gebruik kunnen maken van zorginnovaties.”

Kinderoncologie

Juist Utrecht leent zich hier uitstekend voor, aldus Groen. “We zitten in het midden van het land en werken veel samen met regio’s om ons heen. Er is hier weliswaar geen technische universiteit, maar er zijn wel veel plekken waar je op een heel specifiek terrein kunt testen. Denk aan ouderenzorg en revalidatie. En het Prinses Maxima Centrum maakt het testen van innovaties op het gebied van kinderoncologie mogelijk.

Paraplu

“We vinden het in Utrecht belangrijk om de hele regio te positioneren als één Open Health lab. Een paraplu dus, waaronder de specifieke labs zich kunnen positioneren. Ook zorgondernemers van buiten de regio kunnen hun innovatie testen, valideren en implementeren. Groen: ‘In Utrecht kun je alle open labs vinden via U-forward.

Verbindende schakel

ROM Utrecht Region functioneert als ls verbindende schakel. Groen: “Wij kunnen ondernemers wijzen op de mogelijkheden. En als er een subsidieregeling of een voucher regeling of andersoortige financiële mogelijkheid is, wijzen we ondernemers daar graag op.”

 

Deel

artikel
Thebe verdubbelt gebruik bewezen effectieve techniek
Lees meer
artikel
Ravijnjaar 2026: bereid je op tijd voor
Lees meer
artikel
Zorg zoekt naarstig naar vangrails voor AI
Lees meer
artikel
Pepper podcast: Tired of Cancer als maatje voor kankerpatiënten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in