Nationaal Onderzoek Verandervermogen: gratis download

Uit het Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022 blijkt dat slechts 16 procent van de Nederlandse werknemers ervan overtuigd is dat hun organisatie effectief kan omgaan met verandering. Het is verontrustend om te zien hoe organisaties hiermee worstelen. 

De zorg ziet zich voor grote uitdagingen gesteld, zoals de betaalbaarheid, een krappe arbeidsmarkt, wachtlijsten en een veranderende zorgvraag. De noodzaak tot verandering is dan ook evident. Noodzaak garandeert echter nog geen vloeiend veranderproces.

Het lage verandervermogen wordt met name veroorzaakt door onduidelijkheid bij de medewerkers over de koers van de organisatie. Zo blijkt dat aar de helft van de medewerkers die kent. Daarnaast geeft een groot deel aan dat er onvoldoende draagvlak is. Mede daardoor wordt er weinig urgentie gevoeld om te veranderen. Slechts een vijfde ziet de absolute noodzaak om te veranderen.

Weten hoe het precies ziet met het verandervermogen en hoe de zorg het doet ten opzichte van andere sectoren? Of worstel jij ook met verandering binnen je organisatie? Download dan hieronder gratis de zorgeditie van het Nationaal Onderzoek Verandervermogen.

Deel

 

Wil je de whitepaper lezen log dan hier in of maak hieronder een account aan

Registreren

  • Door te klikken op registreren geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. voor verwerking van jouw naam en e-mailadres om je toegang te geven tot Mijn Hub en je op te nemen in de gebruikersdatabase. Binnen Mijn Hub kan je jouw voorkeuren - de thema’s, organisaties en auteurs die je volgt - beheren, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van de voor jou relevante artikelen en events. Je kunt te allen tijde je voorkeuren aanpassen of je account weer laten verwijderen.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Al een account? Log dan in.

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in