ProudBreast wint Dutch Health Hub innovatie award

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: ‘Opschalen digitale zorg lukt alleen samen’
Lees meer

De Qup-lifestyle-prothese van ProudBreast is de winnaar van de Dutch Health Hub innovatie award. De prijs is woensdagmiddag uitgereikt op Zorg & ICT tijdens de Dutch Health Week.

De Qup-prothese is één van de twintig innovaties die zich deze week presenteren in het Dutch Health Hub lab. De afgelopen weken kon iedereen stemmen op zijn favoriet. Dat is massaal gedaan. Van de stemmen ging maar liefst 46 procent naar ProudBreast.

Draagcomfort

De Qup-prothese is een semi-medische bh-vulling die optimaal draagcomfort biedt. De prothese is ontwikkeld door vrouwen zonder borsten, die precies weten waar een prothese aan zou moeten voldoen. Vanaf 1`juli is de prothese te koop bij Livera.

Vrolijke kleurtjes

Clary Scheres, directeur van ProudBreast: “We hebben de borstprothese uit de medische sfeer gehaald. De Qup is in vrolijke kleurtjes te koop bij steeds meer winkels. Het moet normaal worden om een leuke borst te dragen. En keus te hebben uit verschillende kleurtjes.”

Duitse markt

Gunda Ostermann is zelf borstkankerpatiënt geweest. Ze heeft ervaren wat het betekent om een zware siliconenprothese te dragen. Ze gaat voor ProudBreast de Qup in het najaar introduceren op de Duitse markt. “De doelgroep is daar natuurlijk veel groter. En patiënten moeten daar nog veel meer de kans krijgen om eigen keuzes te maken na de diagnose borstkanker.”

Deel

artikel
Jethro Hardeman: ‘Zorg heeft innovatievaardigheid nodig’
Lees meer
artikel
Van pilot naar structurele bekostiging van innovaties
Lees meer
artikel
Kenniscentrum Digitale Zorg helpt zorginnovatie verder
Lees meer
artikel
‘Design thinking brengt zorginnovatie verder’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in