VGZ Samen Voorop Awards: stem op genomineerden

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: GGZ Oost Brabant maakt complexe zorg volledig digitaal
Lees meer

Coöperatie VGZ nomineert negen organisaties voor de Samen Voorop Awards 2023. Zij hebben een slimme, vernieuwende oplossing bedacht die bijdraagt aan zinnige zorg, gezondheid of duurzaamheid. De winnaar van ieder van deze categorieën ontvangt 10.000 euro om het initiatief verder te brengen. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 20 juni in het hoofdkantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem.

Van 30 mei tot en met 15 juni kan iedereen de video’s van de genomineerden bekijken en stemmen op zijn favoriete inzending in drie categorieën: zinnige zorg, gezondheid en duurzaamheid. Tijdens de finaleavond beoordeelt ook een deskundige jury deze initiatieven. De stemmen van zowel het publiek als de jury bepalen de winnaars van de Samen Voorop Award 2023. 

Genomineerden zinnige zorg

Een Initiatief draagt bij aan  toekomstbestendige zorg op basis van de principes van zinnige zorg.

1. Troponinemeting thuis bij de patiënt – Radboudumc
2. Tweezijdige staaroperatie – Maastricht UMC+
3. Digitale poli voor specialistische GGZ – GGZ Oost Brabant

Genomineerden gezondheid

Initiatief draagt bij aan: een gezonder Nederland, preventie en/of het verkleinen van gezondheidsverschillen.

1. Keigezond Limburg – Keigezond Limburg in samenwerking met diverse partners, zoals jeugdgezondheidszorg, zorgverleners en gemeente
2. Empowerment & beweging – InMovement
3. Vitaal ouder worden met Oldstars – Nationaal Ouderenfonds

Genomineerden duurzaamheid

Initiatief draagt bij aan: duurzame zorg. In lijn met de green deal duurzame zorg met de vier pijlers: CO2-uitstoot zorgsector verminderen, circulair werken zorgsector stimuleren, medicijnresten in oppervlaktewater en grondwater verminderen of gezondheid bevorderen door goede leefomgeving zorginstellingen.

1. Herbruikbare partusset – UMC Utrecht
2. ‘Zo nodig’ medicatie niet op naam – Ziekenhuis Tjongerschans
3. Minder contrastvloeistof – Radboudumc

Slimme en impactvolle initiatieven

Cas Ceulen, chief health officer bij Coöperatie VGZ, is blij met de vele inzendingen. “Ook dit jaar moesten we de genomineerden selecteren uit een groot aantal inzendingen. Het bewijst dat het zorgveld enorm actief is als het gaat om het slimmer leveren van zorg met de inzet van nieuwe technieken. Het resultaat is meer passende zorg voor de patiënt, waarbij slimmer om wordt gegaan met de inzet van schaars personeel en middelen en oog voor een lagere milieubelasting. Met de Samen Voorop Awards zetten wij deze initiatieven in de spotlights.”

 

Deel

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in