Vilans traint trainers voor zorginnovatie

Volgend artikel: Zorginnovatie: dertien obstakels
Lees meer

Werk je in de langdurige zorg en wil jij de innovatiestrategie van jouw zorgorganisatie naar een hoger plan tillen? Volg dan kosteloos een train-de-trainer sessie over De Fabriek van Innovatie bij  Vilans in Utrecht.

Bron: Vilans

“Deze creatieve werkvorm speel je met een dwarsdoorsnede van je organisatie. Je legt zo de kansen en uitdagingen van jullie innovatiestrategie bloot”, vertelt Bart van Mierlo, senior-adviseur innovatie bij Vilans.

Structureel innoveren

Volgens Van Mierlo is het belangrijk dat organisaties structureel innoveren. “In de langdurige zorg staat innovatie steeds hoger op de agenda. Het aantal functies met ‘innovatie’  in de functietitels is explosief gestegen, maar innovatie is nog te vaak ‘iets leuks voor erbij’. Veel organisaties nemen innovatie weliswaar op in hun organisatiestrategie, maar een doordachte innovatiestrategie blijkt niet altijd aanwezig.”

De Fabriek van Innovatie moet hier verandering in brengen. Het is een werkvorm die samen met met zorgaanbieders is ontwikkeld. En waar kennis uit praktijk en onderzoek een mooi plekje in hebben gekregen. “Om deze werkvorm breder in te zetten, zoeken we nu trainers die dat binnen hun eigen of andermans organisaties in willen zetten”,  aldus van Mierlo.

Speelgoedgeld

“Het prototype speelden we met speelgoedgeld van mijn kinderen en blokjes van de HEMA. Op basis daarvan hebben we nu een professionele versie ontwikkeld samen met ontwerpbureau Studio Tast. Met onderdelen die je helpen een innovatiestrategie daadwerkelijk te bouwen.”

Interesse? Stuur een e-mail naar Bart van Mierlo en collega’s via zorgvernieuwers@vilans.nl en meld je aan voor een van de gratis train-de-trainer sessies voor de Fabriek van Innovatie op donderdag 11 juli 2024 van 14.00-16.00 uur, donderdag 12 september 2024 van 14.00-16.00 uur of op donderdag 10 oktober 2024 van 14.00-16.00 uur.

 

Deel

artikel
Thebe verdubbelt gebruik bewezen effectieve techniek
Lees meer
artikel
Ravijnjaar 2026: bereid je op tijd voor
Lees meer
artikel
Zorg zoekt naarstig naar vangrails voor AI
Lees meer
artikel
Pepper podcast: Tired of Cancer als maatje voor kankerpatiënten
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in