Voca Zorg wint Health Impact Accelerator ‘23

Kim Sterenborg Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Zorg & ICT 2023
Lees meer

Voca Zorg is tijdens de Zorg & ICT-beurs tijdens de Dutch Health week uitgeroepen tot winnaar van het Health Impact Accelerator-programma. Oftewel: de start-up in de zorg met het business plan met de meeste potentie.

Winnende business case van Voca Zorg

Vier teams zitten met klamme handjes te wachten op de uitslag. Nog één pitch staat tussen de zorginnovaties en de winst in. De winnaar is gekozen door de vakjury die zich baseert op het businessplan en de al eens eerder gepresenteerde pitch. De jury kijkt onder andere naar technische haalbaarheid, marktpotentie en schaalbaarheid. En daar scoort Voca Zorg het best op.

Zzp-platform met lock-in

De start-up van anesthesiemedewerkers Dennis Bollen en Ron Veerkamp en bedrijfskundige Koos van Brecht heeft veel potentie. Het is een zzp-platform zonder intermediair. De jury is enthousiast over de lock-in: aangesloten zzp’ers zijn automatisch lid van een speciaal opgerichte onafhankelijke vereniging die 49 procent  van de aandelen in handen heeft. Zo worden de zzp’ers mede-eigenaar van het platform. Hoe meer uren ze via Voca Zorg werken, hoe groter hun belang wordt.

Health Impact Accelerator-programma

Alle meedingenende teams, Carapax, Kwebbel Care, Zelfzorg aan Zee en Voca Zorg, hebben het Health Impact Accelerator-programma vanuit Zorginnovatie.nl doorlopen. Dit programma is bedoeld voor ondernemingen in de zorg die hun business plan kritisch onder de loep willen nemen. In dit programma leren de “tot op de tand gemotiveerde ondernemers” in drie maanden bijvoorbeeld hun klant beter kennen en het zorglandschap doorgronden. Daarnaast bouwen ze flink aan hun netwerk.

Health~Holland Star­tup­plein

Benieuwd naar het verhaal van Voca Zorg? Je vindt ze tijdens de Zorg & ICT-beurs op het Health~Holland Star­tup­plein, direct na het scannen van je toegangspas.

 

Deel

artikel
Placebo-effect: elk woord telt
Lees meer
artikel
‘Impact maken is belangrijk bij innovaties’
Lees meer
artikel
Attendi wint ActiZ-WTDM Innovatieprijs 2023
Lees meer
artikel
Hoogleraar zorginnovatie: ‘Verwacht geen Uber of Airbnb’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in