Volop subsidies voor werkgevers beschikbaar

Volgend artikel: Subsidie aanvragen? Denk aan de bijlagen!
Lees meer

Er zijn volop subsidies voor werkgevers in zorg- en welzijn. Waar kun je die precies voor aanvragen? En wanneer kan dat? Zorgsubsidiekalender biedt overzicht.

Het personeelstekort in de zorg blijft een hoofdpijndossier. Wellicht biedt het aanvragen van subsidie verlichting. Dat kan voor veel verschillende projecten. Bekijk de mogelijkheden.

Aannemen en behouden van personeel

Veel personeelssubsidies richten zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met verschillende regelingen wil de overheid er zo voor zorgen dat zij makkelijker worden aangenomen en weer aan het werk kunnen. Soms gaat het ook om regelingen die werkgevers helpen bij het behouden van hun personeel bij financiële tegenslag.

Een voorbeeld van dit soort regelingen is het Loonkostenvoordeel (LKV) van het UWV. Dat is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die minimaal één werknemer in dienst nemen uit een doelgroep die lastig aan het werk komt.

Budget: tot € 6.000,- per jaar per werknemer
Deadline: jaar rond aan te vragen

Vergroten van duurzame inzetbaarheid

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten. Daarnaast is de subsidie in te zetten om oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen met werken. Activiteiten die in aanmerking komen voor de subsidie vanuit het Ministerie van ZSW zijn bijvoorbeeld een kortdurende training of workshop, een communicatie- of voorlichtingsactiviteit, of het opzetten van een infrastructuur om structurele duurzame inzetbaarheid te bevorderen;

Budget: vanaf 75.000 euro per aanvraag
Deadline: in april 2024 en september 2024 kunnen bedrijven een aanvraag doen

Aanpakken van werkdruk en stress

Je werknemers goede werkomstandigheden bieden: daar gaat een werkgever natuurlijk voor. Dit kan onder andere gaan om het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving, het stimuleren van een goede werkhouding of het aanpakken van werkstress. Hiervoor zijn er ook regelmatig potjes te vinden.

Zo biedt het O&O-fonds GGZ bijvoorbeeld een financiering voor de aanpak van werkdruk en regeldruk in ggz-organisaties.

Budget: maximaal 5.000 euro per aanvraag
Deadline: jaar rond aan te vragen

Naast deze regelingen staan er nog tientallen andere regelingen voor werkgevers in de database. Meer informatie: Zorgsubsidiekalender.nl

Deel

artikel
BeBright, Movimento en Visiom slaan handen ineen
Lees meer
artikel
Wachtlijsten ggz: geef ernstige patiënten voorrang
Lees meer
artikel
VR en AR in de zorg: do’s en don’ts
Lees meer
artikel
Excursie over de beursvloer: inspiratie voor de ouderenzorg
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in