ZorgkaartNederland maakt Top 2022 bekend

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Patiëntenfederatie wacht nog steeds op transparantie
Lees meer

Op de eerste dinsdag van december werd traditiegetrouw de ZorgkaartNederland Top 2022 bekendgemaakt: de best gewaardeerde zorginstellingen per zorgsector. In vijf categorieën werden steeds tien toppers bekroond, in willekeurige volgorde.

Aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022 is de de top 10 bepaald. De volgorde per categorie is willekeurig.

Top ziekenhuizen

Top fysiotherapie

Vorig jaar deed de sector fysiotherapie voor het eerst mee met de ZorgkaartNederland Top. Maar liefst vier van de toppers van vorig jaar staan ook nu weer de top 10. De fysiotherapiepraktijken worden op ZorgkaartNederland gemiddeld gewaardeerd met een 9,3.

Top wijkverpleging

De ruim 142.000 waarderingen voor de wijkverpleging op ZorgkaartNederland maken van deze sector één van de grootste op het keuzeplatform.

Top klinieken

Gemiddeld scoorden de klinieken op ZorgkaartNederland in 2022 een 8,9 voor hun zorg.

Top verpleeghuizen

De lijst met toppers uit de verpleeghuiszorg lijkt veel op die van 2021. Maar liefst zes van de verpleeghuizen staan voor het tweede en sommige zelfs al voor het derde of vierde jaar op rij in de lijst van best gewaardeerde.

 

Deel

artikel
Tineke Plessen: ‘Arts moet beter luisteren naar chronische patiënt’
Lees meer
artikel
Albert Arp: ‘Aardig zijn kost niets’
Lees meer
artikel
Groen vinkje geeft ZorgkaartNederland extra gewicht
Lees meer
artikel
ZorgkaartNederland: zes tips voor meer waarderingen
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in