Cathy van Beek wordt bestuursvoorzitter Planetree

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: ‘Zorgprofessionals moeten slechtnieuwsgesprek over klimaat gaan voeren’
Lees meer

Cathy van Beek wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Planetree. Zij volgt Joep Verbugt op, die deze rol vanaf 2012 heeft ingevuld. Van Beek start op 15 oktober 2022 met haar nieuwe functie.

Planetree Directeur Marita Bossers-Nabben: “Met Cathy hebben we na Joep Verbugt wederom een zwaargewicht die ons en daarmee zorgorganisaties kan ondersteunen bij het verder ontwikkelen van nieuwe manieren van denken en werken binnen de zorg, passend bij de huidige tijdsgeest.”

Duurzame zorg

Van Beek is nauw betrokken bij duurzame zorg. Dat gaat over veel meer dan bijvoorbeeld CO2-uitstoot. Het gaat ook over aspecten die van invloed zijn op gezond blijven, zoals de omgeving en het vergroten van de zelfredzaamheid. Maar bijvoorbeeld ook goed werkgeverschap en gelijke kansen in werk en zorg. Focus en gerichte acties op onder andere deze aspecten helpt ziekten
te voorkomen, vervuiling te beperken en personeelsuitval te verlagen. Maar bovenal helpt dit de aarde voor ons allemaal leefbaar en gezond te houden.

Healing environment

Van Beek: “De huidige en aanstaande uitdagingen binnen de zorg maken de rol van Planetree misschien wel relevanter dan ooit. Ik zie in de visie van Planetree enorm veel mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Zowel op het gebied van passende zorg en duurzaamheid, maar zeker ook daarbuiten zoals een ‘healing environment’.”

Deel

artikel
‘Aandacht voor oudere verpleegkundigen kan personeelstekort verkleinen’
Lees meer
artikel
Joep Verbugt: ‘Aandacht voor mentaal welbevinden is hard nodig’
Lees meer
artikel
Naasten van cliënten in ouderenzorg: onze nieuwe collega’s
Lees meer
artikel
Buurtverbinders: zorg voor de buurt
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in