Joep Verbugt ontvangt Lifetime Achievement Award Planetree

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Kom naar de Dutch Health Week
Lees meer

Joep Verbugt is tijdens de Internationale Planetree Conferentie in de VS onderscheiden met de Lifetime Achievement Award. 

Verbugt is bestuursvoorzitter GGzE Eindhoven, bestuursvoorzitter van Planetree Nederland en bestuurslid van Planetree Int.

Verbugt werd geprezen voor zijn uitzonderlijke betrokkenheid bij Planetree. Daarnaast voor de moed en visie die hij toonde door in 2009 als eerste Nederlandse GGZ-zorgorganisatie Planetree te integreren in de strategie van GGzE in Eindhoven.

Eigen familie

Hij durfde kritisch te kijken naar de verbeterpunten binnen zijn eigen organisatie. Vanuit zijn eigen overtuiging omarmde hij mensgerichte zorg als kern van alles. Hierbij gebruikte hij zijn mantra als verificatie: ‘Zou ik de zorg voor mijn eigen familie in handen leggen van onze organisatie?’.

Eerste organisatie

In 2014 ontving GGzE als eerste organisatie binnen de geestelijke gezondheidszorg in Europa de Planetree certificering voor excellente mensgerichte zorg. Daar kwam in 2018 het gouden certificaat bij als bewijs voor het doorvoeren van mensgerichte zorg in alle facetten. In 2021 werd de derde certificering afgerond.

Marita Bossers, directeur Planetree Nederland, neemt tijdens de Dutch Health Week op 14 juni samen met Marieke Bon, Everybody Groep, deel aan het rondetafelgesprek in de Arena over duurzaam oplossen van het personeelstekort in de zorg. Na registratie voor de Dutch Health Week reserveer je hier gratis je plek voor.

Deel

artikel
Naasten van cliënten in ouderenzorg: onze nieuwe collega’s
Lees meer
artikel
‘Biomedisch model biedt geen uitkomst bij long covid’
Lees meer
artikel
Planetree awards voor dertiende keer uitgereikt
Lees meer
artikel
Teun Toebes: ‘Mensen met dementie willen geen zorg zijn’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in