Coronacrisis inspireert tot ode aan de zorg

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Escaperoom helpt zorgmedewerkers over technologiedrempel
Lees meer

De coronacrisis trekt nog altijd een zware wissel op de zorgprofessionals. Toch gebeurt er op de werkvloer veel moois, vindt HR-dienstverlener FWG Progressional People. Reden om de Dag van het werkplezier in de zorg om te dopen tot  ‘Dag van de ode aan de zorg’.

De vierde editie van de Dag van het werkplezier, die op dinsdag 25 januari wordt gehouden, is het uitgelezen moment om stil te staan bij het waardevolle zorg-vak, aldus de organisatoren. Sleutelwoorden bij de Ode aan de Zorg zijn “aandacht, waardering en respect voor zorgprofessionals”.

Optreden minister

De bijhorende live show belooft “inhoud, muziek, verbinding én positiviteit!” Gastvrouw Sabine Uitslag ontvangt minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder en Chief Nursing Officer Evelyn Finnema van VWS. Daarnaast treden theoloog, predikant en schrijver Ad van Nieuwpoort en inspirerend spreker en sociaal ondernemer Jaap Bressers op, net als Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Herman Finkers, Lucille Werner, Mike Bodde en Rick Nieman.

Nationale HR Zorg Award

Vast onderdeel van de Dag van het Werkplezier is de uitreiking van de Nationale HR Zorg Award. Inzenders BovenIJ ziekenhuis, Koraal en Vitalis WoonZorg Groep leggen in een tafelgesprek uit hoe zij bouwstenen van werkplezier als zingeving, autonomie, meesterschap en sociale cohesie toepassen.

Iets extra’s

Daarnaast nodigen de organisatoren zorgorganisaties uit om tijdens de Dag van het Werkplezier iets extra’s voor hun medewerkers te doen: “Iets groots, iets kleins, alles om een glimlach op het gezicht van de zorgprofessionals te toveren.”

Deel

artikel
EU steekt miljoenen in vergroten veerkracht zorgpersoneel
Lees meer
artikel
Zeggenschap voorkomt uitstroom verplegenden en verzorgenden
Lees meer
artikel
Veteranen ondersteunen ziekenhuismedewerkers bij traumaverwerking
Lees meer
artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in