FunktieMediair komt met vast tarief werving & selectie

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Arbeidsmarkt zorg komt onder hoogspanning
Lees meer

FunktieMediair gaat de wervings- en selectiemarkt in de zorg openbreken. Dit gebeurt met een vast tarief voor kandidaten bij zowel werving & selectie als interim management.

‘Wij werken volledig transparant en halen perverse prikkels uit de markt’, zegt Kees Heerschap, manager recruitment van FunktieMediair. “Ons enige belang is het zo snel mogelijk aanleveren van de beste kandidaat tegen een concurrerend tarief.”

Bruto jaarsalaris

Heerschap zegt dat niemand hem kan uitleggen waarom een searchbureau 20 tot 25 procent van het bruto jaarsalaris, vaak inclusief toeslagen, van een geplaatste kandidaat zou moeten krijgen. “Waarom is het honorarium afhankelijk van de hoogte van het salaris? Er zit ongelofelijk veel lucht in deze markt. Wij rekenen een eenmalig tarief, onafhankelijk van de hoogte van het honorarium en de lengte van de opdracht. Dat vinden we eerlijker”,  aldus Heerschap.

Percentage

In het traditionele wervings- en selectiemodel heeft het searchbureau er volgens Heerschap belang bij dat het salaris van de kandidaat tijdens de onderhandelingen zover mogelijk omhoog gaat. “Van het bruto jaarsalaris krijgt het bureau het vooraf afgesproken percentage. Hoe hoger het salaris, hoe meer er kan worden gefactureerd. Wij wijken hiervan af door een vast tarief te bereken, onafhankelijk van de hoogte van het salaris. Wij bieden daarnaast hoge kwaliteit omdat alle kandidaten voor het eerste gesprek online getest zijn.”

Interim-opdrachten

Bij interim-opdrachten geldt in de searchmarkt volgens Heerschap een vergelijkbaar principe. Van het honorarium wordt een percentage ingehouden. Hoe hoger het honorarium van de interim manager, hoe hoger de inkomsten van het bureau. “Dat doen wij niet”, zegt Heerschap. “Wij berekenen een vast bedrag. De opdrachtgever gaat zelf een overeenkomst met de interimmer aan. De duur van de opdracht speelt voor ons dus geen rol. En er hoeft ook niets extra te worden betaald als de opdrachtgever de interim manager een arbeidscontract wil aanbieden.”

Deel

artikel
Activistische huisartsen belonen medisch specialist voor samenwerking
Lees meer
artikel
Patiëntenpanels laten stem van patiënt meetellen
Lees meer
artikel
Zorg scoort hoog op beroepsziekten
Lees meer
artikel
BeBright, Movimento en Visiom slaan handen ineen
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in