Gratis download: Benchmarkrapport Zorginnovatie

Dutch Health Hub Auteur
Lees meer

Het budget voor ICT is onvoldoende om innovaties te onderzoeken en te realiseren. Dat zegt 69% voor ICT verantwoordelijke zorg- en ICT-managers, hoofden bedrijfsvoering en bestuurders in de Benchmark Zorginnovatie 2022 in opdracht van PQR.

De onderzochte zorgaanbieders besteden gemiddeld 6,1% van de omzet aan ICT. Die investeringen in technologie kunnen bijdragen aan het oplossen van nijpende problemen zoals krapte op de arbeidsmarkt. Denk aan oplossingen zoals videobellen of dwaaldetectie. Maar in de praktijk lukt het zorgaanbieders niet goed om ICT-investeringen daadwerkelijk in te zetten als probleemoplosser.

Laag op de agenda

Dat ICT kan helpen bij het verlagen van werkdruk en dat verregaande innovaties noodzakelijk zijn, daarvan is 92% van de onderzochte zorgmanagers/bestuurders wel overtuigd. Toch ervaren ze dat veel kansrijke innovaties nog altijd te weinig aandacht krijgen. Bij bijna de helft staat ‘het inzetten van expertise op afstand’ laag of zeer laag op de agenda. Bij meer dan de helft (68%) geldt hetzelfde voor ‘complexe zorg leveren met dezelfde hoeveelheid medewerkers’. Opvallend slecht scoort ook ‘het versimpelen van werkprocessen’; 73% vindt dit laag of zeer laag op de agenda staan.

Hoe sta jij ervoor?

Het onderzoek geeft een schat aan informatie, waarmee jij als verantwoordelijke voor ICT na kunt gaan hoe je er zelf voorstaat. Zo lees je meer over welke innovaties in de zorg worden ingezet, welke ICT-thema’s worden besproken en hoe effectief ICT-roadmaps zijn. Verplichte kost voor iedere ICT-manager in de zorg en iedereen die met technologie aan toekomstbestendige zorg werkt.

Download nu gratis het Benchmarkrapport Zorginnovatie. Ben je al ingelogd, klik dan hieronder op ‘ik ga akkoord’

Deel

 

Wil je de whitepaper lezen log dan hier in of maak hieronder een account aan

Registreren

  • Door te klikken op registreren geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. voor verwerking van jouw naam en e-mailadres om je toegang te geven tot Mijn Hub en je op te nemen in de gebruikersdatabase. Binnen Mijn Hub kan je jouw voorkeuren - de thema’s, organisaties en auteurs die je volgt - beheren, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van de voor jou relevante artikelen en events. Je kunt te allen tijde je voorkeuren aanpassen of je account weer laten verwijderen.

    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw persoonsgegevens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Al een account? Log dan in.

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in