Health CatchUPs gaan innovatievermogen van de zorg vergroten

Volgend artikel: Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer

Om het innovatievermogen van de zorg te vergroten, organiseren BeBright en Dutch Health Hub volgend jaar de Health CatchUPs. Deze serie van vier bijeenkomsten gaat deelnemers inspireren en toerusten om zelf aan de slag te gaan met innovatie.

De innovatiekracht van de Nederlandse gezondheidszorg is afhankelijk van het innovatievermogen van nieuwe, maar ook bestaande zorgorganisaties. Niet iedere zorgorganisatie is even ‘volwassen’ wat betreft innovatie. De ene organisatie loopt vooruit en creëert, terwijl een andere afwacht tot een innovatie zich bewezen heeft alvorens over te gaan tot implementatie.

De Health CatchUPs  bieden opkomende én bestaande partijen de unieke mogelijkheid om innovatieve concepten te demonstreren en om kennis te delen. Om juist ook elkaar te inspireren, van elkaar te leren en de basis te leggen voor samenwerking. Met als doel om het innovatievermogen van de zorg te vergroten.

Geen dertien in een dozijn

Sjoerd Emonts van BeBright: “Er worden al volop goede bijeenkomsten georganiseerd over (digitale) zorgvernieuwing. Daar willen we er niet zomaar weer een paar aan toevoegen. Vaak komen reeds gehoorde verhalen aan bod en ligt de focus op de technologische toepassing. Er gaat minder aandacht uit naar het proces en de sociale innovatie. Concrete tips voor organisaties om met innovatie aan de slag te gaan ontbreken te vaak. De Health CatchUPs zijn geen dertien in een dozijn.”

Zelf aan de slag 

“Wij willen het anders doen. Dat doen we door het ongehoorde geluid te laten horen in een andere vorm. Geen lange monologen die snel wegzakken. Na een inspirerend openingsverhaal en toelichting van twee concrete casussen uit de praktijk, gaan de deelnemers onder begeleiding zelf aan de slag met vragen uit de praktijk. Ervaringen uitwisselen werkt inspirerend. En je bent als deelnemer tegelijkertijd  bezig met het oplossen van innovatievraagstukken binnen je eigen organisatie.”

Vier bijeenkomsten

De bijeenkomsten, die gehouden worden op donderdagen van 16.00 tot 20.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht, hebben steeds een ander innovatiethema.

  • Bijeenkomst 1: 24 maart. Thema: ‘Innovatie vraagt om een andere inrichting van de zorg’. Egge van der Poel verzorgt het openingsverhaal.
  • Bijeenkomst 2: 16 juni. Thema: ‘Bij innovatie staat de eindgebruiker centraal’. Philips Experience Design verzorgt dan de aftrap.  
  • Bijeenkomst 3:  29 september. ‘Innovatie is het resultaat van co-creatie’
  • Bijeenkomst 4: 19 januari 2023Creëer de noodzakelijke cultuur voor innovatiesucces’

Emonts: “Natuurlijk kun je één bijeenkomst uit de reeks volgen, maar wie de hele reeks volgt, kan pas echt stappen richting om het innovatievermogen van zijn of haar organisatie te vergroten.”

Nadere informatie over het programma, de verschillende casussen en de thema’s voor het najaar volgen in januari 2022. De Health CatchUPs richten zich op bestuurders en managers betrokken bij (digitale) zorgvernieuwing, zoals CIO’s, CMIO’s, CNIO’s en innovatiemanagers. Deelname aan de hele reeks kost 500 euro, losse sessies zijn voor 150 euro bij te wonen. Deelnemen? Mail naar dutchhealthhub@jaarbeurs.nl en we laten het je direct weten als je je kunt inschrijven.

Maaike Zweers Auteur
Lees meer

Deel

Zorgambassadeur helpt collega’s over techno-fobie heen
Lees meer
Health Valley zet prijs op zorg dichtbij
Lees meer
Nieuwe minister Langdurige Zorg Conny Helder heeft haast
Lees meer
Digitale coach gaat patiënt met chronische darmziekte helpen
Lees meer
Zes tips om je innovatievermogen te versterken

Zes tips voor het versterken van het innovatievermogen van je zorgorganisatie. Want nieuwe technologieën en toepassingen bieden volop kansen om de zorg te verbeteren. Maar hoe kan technologie bijdragen aan de benodigde transformatie van de zorg?   

Sjoerd Emonts Auteur
Lees artikel

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in