Health CatchUP 2

De vier Health CatchUPs van BeBright en Dutch Health Hub bieden opkomende én bestaande partijen de unieke mogelijkheid om innovatieve concepten te demonstreren en om kennis te delen. Om juist ook elkaar te inspireren, van elkaar te leren en de basis te leggen voor samenwerking. Met als doel om het innovatievermogen van de zorg te vergroten. Deel 2 heeft als thema bij innovatie staat de eindgebruiker centraal en vindt plaats op 16 juni van 16.00 tot 20.00 uur.

Bij innovatie staat de eindgebruiker centraal

Het grootste gevaar is dat we de nadruk leggen op de technologie zelf en niet op de problemen die moeten worden opgelost of op de waarde die een innovatie zou moeten leveren. Alleen de eindgebruiker kan het probleem helder aangeven waar een bepaalde technologie de oplossing voor kan zijn. Maar hoe zet je de eindgebruiker centraal?

Om deze vraag te beantwoorden, komen drie hoofdvragen aanbod:

 • Hoe krijg ik het echte probleem of de behoefte zo scherp mogelijk in beeld?
 • Hoe betrek ik nadrukkelijk ook de eindgebruikers in het innovatieproces?
 • Hoe scheid ik het kaf van het koren in de toepassingen?

Luister op donderdag 16 juni naar een key-note spreker vanuit Philips die je helpt antwoord te vinden op deze vragen.

Vervolgens worden twee praktijk casussen besproken met Xenia Kuiper, programmamanager sociale robotica van Philadelphia Zorg en Bart Geerts, Anesthesioloog, CEO and Founder AmsterdamUMC en Healthplus.ai.

Na deze voorbeelden ga je aan de slag met je eigen casus, zodat je aan het einde van de bijeenkomst praktische handvatten hebt verzameld en deze kan toepassen in de praktijk. Daarnaast leer je out-of-the-box denken over hoe je de eindgebruiker centraal kunt zetten. Van te voren kun je jouw eigen casus al indienen, zodat de professionals je zo goed mogelijk van hulp kunnen zijn tijdens de workshopronde.

Waarom de Health CatchUP bezoeken?

Anne Fleur Donkers, voorzitter van de Sustainable Healthcare Challenge, was erbij tijdens de eerste Health CatchUP bij. “Na een dosis inspiratie van Egge van der Poel en de casuïstiek van PsyQ en Isala (Connected Care), konden deelnemers van de sessie hun eigen problemen over inrichting van zorg op tafel leggen. Ik heb als ‘jonkie’ geprobeerd kritische vragen te stellen en op deze manier de aanwezige zorgprofessionals out-of-the-box te laten nadenken over mogelijke oplossingen. Dit was ontzettend leuk om te doen. Het hielp de ‘oude rotten in het vak’ om met een frisse blik naar hun eigen organisatie te kijken. De bijeenkomsten zijn dus heel waardevol voor iedereen die met innovatie bezig is. Ze helpen je echt verder.”

Sponsors:

       

Ook sponsoren? Neem dan contact op met Wilma Keil.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 23 september en 19 januari 2023. Deelname aan een Health Catch UP kost 150 euro. Boek je liever alle Health CatchUPs in één keer? Dan betaal je 375 euro.

 • Programma
  16.00-17.30
  Ruud Koolen
  Plenair programma

  Onder leiding van moderator Ruud Koolen, director Dutch Health Hub, wordt er een inhoudelijke bijdrage geleverd.

  Ruud Koolen

  16:00-16:30
  KEYNOTE

  16:30-17:00
  Bart Geerts
  CASUS

  Bart Geerts

  17:00-17:30
  Xenia Kuiper
  CASUS

  Xenia Kuiper

  17.30-19.00
  Workshop programma: Inspireren, ervaren en verbinden

  Onder begeleiding van BeBright worden in diverse workshoprondes praktijkcasussen van deelnemers behandeld, inzichten gedeeld en ervaringen opgedaan met betrekking tot het betreffende Health CatchUP thema.

  19.00-20.00
  Naborrel

 • Sprekers
  Ruud Koolen

  Director Dutch Health Hub

  Bart Geerts

  Anesthesioloog, CEO and Founder AmsterdamUMC en Healthplus.ai

  Xenia Kuiper

  Programmamanager sociale robotica van Philadelphia Zorg

 • Voor wie?

  Deze bijeenkomsten zijn geschikt voor bestuurders en managers die betrokken zijn bij (digitale) zorgvernieuwing, zoals CIO’s, CMIO’s, CNIO’s en innovatiemanagers. Ook investeerders, innovatoren of andere partijen, andere stakeholders en CIO-, CMIO- en CNIO-netwerken. Twijfel je of je tot de primaire doelgroep behoort, neem dan gerust contact op met Melanie Fasseur.

Meer over

Dutch Health Week ,

Deel

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in