Healthy.Capital lanceert tweede Digital Health Fonds

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer

In Nederland zijn veel jonge bedrijven met sterke technologie en producten actief. Toch worden er te weinig vroege fase investeringen gedaan in de  digital health startups. Healthy.Capital lanceert daarom haar tweede Digital Health fonds met eerste closing van 12 miljoen euro op 2 november 2021.

Dankzij de marktontwikkelingen in de gezondheidszorg ziet Healthy.Capital goede kansen,  aldus Douwe Jippes, mede-oprichter en managing partner: “Er zijn grote groeimogelijkheden voor de BV Nederland. Denk hierbij aan kostenbesparing, maar ook aan het internationaal opschalen van Nederlandse bedrijven. Er zijn enkele fantastische voorbeelden. De coronacrisis heeft de noodzaak voor de digitalisering van gezondheidszorg aangetoond. Nederland dient deze potentie te verzilveren door te investeren in vroege fase startups, die het verschil maken in de gezondheidszorg.”

Zorgsysteem transformeren     

De private investeerders achter Healthy.Capital ondersteunen de managing partners met de missie te investeren in startups die helpen het zorgsysteem te transformeren. Zo investeert de oprichter van Equipe Zorgbedrijven vanwege de focus op digital health. Jak Dekker, CEO van de Equipe Zorgbedrijven,  ziet grote kansen voor vernieuwende concepten. “Als we als samenleving niet vanuit data en technologie zorgprocessen verbeteren en de productiviteit verhogen loopt onze gezondheidszorg vast.”  Jolanda Degen, oprichter van Darwin Invest, investeert met een gericht doel; “Zorgen dat we onze wereld beter achterlaten voor de komende generaties.”

Vroege fase startups

Healthy.Capital investeert sinds 2018 in vroege fase startups om de gezondheidszorg te verbeteren. Tijdens de corona crisis heeft Healthy.Capital voor Fund II de eerste closing opgehaald. Het doel is een investeringsbudget van minimaal 20 miljoen euro te realiseren.

Jippes: “De teller blijft niet stilstaan. We willen een significant groter fonds realiseren, zodat Healthy.Capital startende bedrijven kan ondersteunen met kennis, kunde en significante financiële investeringen. We verwelkomen komende maanden nieuwe investeerders om zoveel mogelijk digital health startups te versnellen.”

Lees ook:
Douwe Jippes: ‘Voor zorginnovatie niet blindstaren op buitenland’

 

Deel

artikel
Innovatie-event HLTH rekt healthtech-agenda op
Lees meer
artikel
HLTH breekt lans voor vrouwengezondheid
Lees meer
artikel
Computable Awards 2024: bekijk de genomineerden
Lees meer
artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in