Margriet Schneider: ‘Goede zorg moet altijd bereikbaar en beschikbaar zijn’

Maaike Zweers Auteur
Lees meer

Digitalisering in de zorg biedt kansen om patiënten beter te kunnen helpen. We staan pas aan het begin van wat er kan. Dit gaat Margriet Schneider, voorzitter Raad van bestuur UMC Utrecht, benadrukken tijdens de opening van Zorg & ICT.

Margriet Schneider: “Digitale zorg biedt ons eindeloos veel mogelijkheden om nog meer waarde toe te voegen aan het leven van patiënten. Dichtbij huis als het kan, met het gevoel dat goede zorg altijd bereikbaar en beschikbaar is.”

Margriet Schneider en andere topsprekers als Diederik Gommers, Marcel Levi, David Jongen, Helen Mertens en Pieter Jeekel delen tijdens het health tech event hun visie op de nieuwste technologieën en innovaties voor de zorg. Zorg & ICT vindt plaats van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 juni in Koninklijke Jaarbeurs.

Chatbot biedt kansen

Tijdens Zorg & ICT delen 200 exposanten hun innovaties op het gebied van artificial intelligence (AI), databeschikbaarheid, cybersecurity, health internet of things (IoT), virtuele zorg en zorg op afstand. Rondom het hoofdthema ‘In charge of the future’ vertellen verschillende topsprekers over de kansen van digitalisering in de zorg.

Marcel Levi: “Neem de hype rond ChatGPT. De chatbot biedt kansen, maar kan nog geen spreekuur overnemen.” Ook Diederik Gommers, hoofd van de Intensive Care van het Erasmus MC, pakt het podium: “Het is de hoogste tijd om de stap van praten naar toepassen te zetten”, betoogt Gommers. Hij vertelt over hoe we elkaar kunnen helpen om de technische innovaties en AI-modellen toe te passen op de werkvloer. En dat met behoud van de menselijke maat. Naast de kansen komen ook de bedreigingen van digitalisering aan bod. Zo gaat RTL Nieuws journalist Daniël Verlaan tijdens Zorg & ICT in op hoe criminele hackers te werk gaan.

Bezoekers mee op toekomstexpeditie

In de zogeheten Health Tech Academy op het event brengt de Nederlandse AI Coalitie vraag en aanbod op het gebied van AI bij elkaar. Voorzitter Pieter Jeekel: ”Pas als zorgorganisaties precies weten waar de problemen zitten, kunnen AI-oplossingen echt van betekenis zijn.”

Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning, neemt bezoekers mee op toekomstexpeditie. En Z-CERT, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg, biedt een meerdaags programma rond cyberveiligheid. Veelbelovende starters vinden een plaats in het Health Tech Lab. Daar zien bezoekers hoe AI, robots en sensoren de zorg toekomstbestendig gaan maken.

Extra informatie

Zorg & ICT is het grootste health tech event van Nederland waar zorgprofessionals leren innovaties succesvol toe te passen om zo samen te werken aan toekomstbestendige zorg. Van 13 tot en met 15 juni 2023 in Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht. Voor zorgprofessionals gratis toegankelijk na registratie op zorg-en-ict.nl

Zorg & ICT is partner van Dutch Health Week. Die vindt dit jaar een week lang plaats vanaf maandag 12 juni live in Utrecht. Organisator van deze week is Dutch Health Hub, het open onafhankelijke platform voor health, toekomstbestendige zorg en life sciences dat het hele jaar door communiceert over cruciale thema’s.

Deel

Meer over

Zorg & ICT 2023,
artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in