Nationale HR Zorg Award 2022: inschrijven kan nog!

Gastauteur Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Sabine Uitslag: hoog tijd voor minister van Welzijn en Geluk
Lees meer

Inschrijven voor de zesde editie van de Nationale HR Zorg Award kan nog tot 8 november. Het thema is deze keer ‘aandacht’. Welke zorgorganisatie is het beste in staat om zijn medewerkers oprechte persoonlijke aandacht te geven en zorgt daarmee voor meer werkplezier, minder verzuim en behoud van medewerkers? Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om zijn aanpak in te sturen. 

In de zorg wordt van alles bedacht en ontwikkeld om zorgprofessionals te behouden. Maar uiteindelijk is alles terug te herleiden naar aandacht. Aandacht van collega’s, van je team, je leidinggevende, de organisatie, en ook: aandacht voor jezelf.

FWG Progressional People is op zoek naar frisse voorbeelden van zorgorganisaties. Of het nu een idee of aanpak is om extra aandacht te geven aan specifieke doelgroepen, zoals jongeren, vrouwen in de overgang, 60-plussers of nieuwe medewerkers of een aanpak generiek gericht op alle medewerkers.

De prijs

De prijsuitreiking vindt plaats op 31 januari 2023, tijdens de Dag van het werkplezier in de zorg. De jurywinnaar ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

De jury

De beste projecten worden geselecteerd door een onafhankelijke voorselectiecommissie en vakjury. De voorselectiecommissie bestaat dit jaar uit: Najla van Veen (IC-verpleegkundige en verbindingsofficier in de zorg), Anouk ten Arve (programmamanager Gezond werken in de zorg bij IZZ) en Leo Sparreboom (projectleider onderzoek succesfactoren HRM in de gezondheidszorg bij Rijksuniversiteit Groningen). Zij destilleren uit alle ingezonden projecten een shortlist.

De jury kiest vervolgens, aan de hand van de gestelde criteria, vijf finalisten. Daaruit volgt uiteindelijk de winnaar. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Cathy van Beek (ervaren zorgbestuurder en -toezichthouder en eigenaar Leading Sustainable Health Care), Karlijn de Buck (vitaliteitscoach en programmamanager Vitaliteit bij De Wever, winnaar van de HR Zorg Award 2021), Marita Bossers (Planetree), Elise Merlijn (FNV) en Bert Roelofs (HR-manager Mens, cultuur en leiderschap bij Rivas).

De Nationale HR Zorg Award 2022 winnen? Schrijf je in via www.hrzorgaward.nl

Deel

artikel
‘Aandacht voor oudere verpleegkundigen kan personeelstekort verkleinen’
Lees meer
artikel
Amsterdam maakt zij-instromer wegwijs in zorglabyrint
Lees meer
artikel
Investeren in overgang behoudt vrouwen voor zorg
Lees meer
artikel
Naasten van cliënten in ouderenzorg: onze nieuwe collega’s
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in