Nexus en RVC Medical IT gaan onder één vlag verder

Philip van de Poel Auteur
Lees meer

De Nederlandse tak van zorg-IT-bedrijf Nexus en RVC Medical IT gaan als één bedrijf verder onder de naam Nexus Nederland. Door het samenbrengen van de product-portfolio wil Nexus de Nederlandse zorg een zo breed mogelijk, geïntegreerd aanbod bieden.

De naamswijziging onderstreept de strategische groeiambities van Nexus. Met de samensmelting van expertise en technologieën denkt het bedrijf zijn positie als “innovatieve en toonaangevende speler in de gezondheidszorgsector” te kunnen verstevigen, zo valt in een persbericht te lezen.

Capaciteitsuitbreiding

CEO Fred Hiddinga van Nexus Nederland noemt het samengaan “een cruciale stap in de gezamenlijke ambitie om de gezondheidszorg in Nederland te transformeren”. “Samen breiden we onze capaciteit op het gebied van projecten en productontwikkeling significant uit”, aldus Hiddinga. “Daarnaast richten we ons op Customer Success, om zo op een goede en gestructureerde manier te kunnen werken aan onze partnerships met onze bestaande klanten.”

Complete dienstverlening

“De integratie van onze expertise en technologie stelt ons in staat om de ontwikkeling van diagnostische software verder te versnellen en onze klanten geavanceerde oplossingen te bieden die bijdragen aan betere diagnostiek en zorgkwaliteit”, vult CEO Joost van Geijn van RVC Medical IT aan. “Door de integratie van RVC’s productlijn als onderdeel van het Nexus-aanbod kunnen we onze klanten een bredere en meer complete dienstverlening aanbieden, bestaande uit een elektronisch patiëntendossier (EPD), een diagnostisch platform en aanverwante modules.”

Klanten

RVC Medical IT is van huis uit een onafhankelijke softwareleverancier die beeld- en datamanagement-oplossingen op het gebied van onder meer radiologie, cardiologie, endoscopie en oogheelkunde aanbiedt. Onder de klanten zijn ziekenhuizen te vinden als UMCG, LUMC, MST, IJsselland, Anna Zorggroep, Saxenburgh en Ziekenhuis Laurentius.

Het van oorsprong Duitse Nexus is in Nederland vooral bekend als leverancier van ziekenhuisinformatiesystemen in de ziekenhuizen, ggz en de revalidatie-sector. Daarnaast levert het oplossingen voor voedingslogistiek en de ondersteuning van medicatiebereiding. Buiten Nederland heeft Nexus een nog breder portfolio met daarin onder meer ook oplossingen voor enterprise imaging, diagnostiek, psychiatrie en patiëntportalen.

Koppelen

Anders dan bijvoorbeeld in Duitsland kent het aanbod Nexus en RVC Medical IT in Nederland geen overlap. De oplossingen van RVC Medical worden in de Benelux voortaan aangeboden onder de naam Nexus Enterprise Diagnostics. Nexus Nederland wil ziekenhuizen daarmee een zo breed mogelijk aanbod aanbieden. De stap van specifieke oplossingen naar een geïntegreerd totaalpakket betekent niet dat ziekenhuizen bestaande applicaties moeten laten vallen. In veel ziekenhuizen zijn RVC-oplossingen aangehaakt op de EPD’s van ChipSoft en Epic. Aan de mogelijkheid om te koppelen met andere systemen verandert niets, aldus een zegsman.

Meerderheidsaandeel

Met het verwerven van een meerderheidsaandeel zette Nexus eind 2020 de eerste stap naar integratie met RVC Medical IT. In oktober van dat jaar nam Nexus het aandelenpakket van investeerder Main Capital over. Daarmee werd RVC Medical IT formeel al onderdeel van Nexus. Met ingang van 19 februari is heeft het samengaan ook een praktisch gevolg gekregen.

Deel

Meer over

Databeschikbaarheid,
artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in