Personeelstekort prikkelt tot praktische oplossingen

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Het personeelstekort in de zorg: oorzaken en oplossingen
Lees meer

Hoe om te gaan met het almaar groeiende personeelstekort? Deze vraag is de rode draad van alle best gelezen bijdragen over het thema ‘werken’ op de site van de Dutch Health Hub. Meer dan diepgravende analyses kan de lezer in de artikelen vooral prikkelende en praktische oplossingen terugvinden.

“Werk, werk en nog eens werk”, luidde in de jaren ’90 het beleidsmotto van het eerste Paarse kabinet. Waarmee Kok c.s. wilden aangeven de bestrijding van de werkloosheid tot absolute prioriteit te verheffen. Anno 2023 is de arbeidsmarkt radicaal veranderd. Toch is het thema ‘werk’ voor de zorg nog hyper-actueel door het grote personeelstekort.

Herintreders en robots

De Schotse hoogleraar James Buchan presenteert een tienpuntenplan voor het behoud van oudere verpleegkundigen. Directeur Marita Bossers van Planetree Nederland maakt zich sterk voor de inzet van naasten van cliënten als zorgverleners.

Zij-instromers

In Utrecht helpen ‘Zorgversterkers’ zij-instromers en herintreders wegwijs. En GGZ Oost-Brabant slingert de discussie over robotica op de werkvloer aan door robot Tonnie een officieel arbeidscontract aan te bieden.

Deel

artikel
Excursie over de beursvloer: inspiratie voor de ouderenzorg
Lees meer
artikel
BeterDichtbij schoolt zorgprofessionals in online communiceren
Lees meer
artikel
Niels Honig: ‘Geef professional stem bij digitalisering’
Lees meer
artikel
Volop subsidies voor werkgevers beschikbaar
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in