RAM Infotechnology sluit aan bij Dutch Health Hub

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Zorg & ICT 2023
Lees meer

Cloud-dienstverlener RAM Infotechnology sluit zich als partner aan bij de Dutch Health Hub. Dankzij een uitgebreid palet aan cloud-gebaseerde, digitale diensten is RAM-IT al op talloze plekken in de zorg aanwezig. Met het nieuwe partnerschap hoopt RAM-IT nog scherper zicht te krijgen op wat technologie voor mensen in de zorg kan betekenen.

Van ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken tot VVT en GGZ, er zijn weinig plekken in de zorg waar RAM-IT niet actief is. Het portfolio van RAM-IT is hier dan ook naar. Cloud hosting, SaaS, Datacenter-beheer, Cloud Connectvity of een eigen cloud-framework voor werken op afstand, RAM-IT doet het allemaal.

Dichter op de klant

Maar zorg is en blijft mensenwerk. Dat vertrekpunt staat bij RAM-IT voorop. Handen horen aan het bed, niet aan het toetsenboord. Dienstbare technologie dus waarbij de mens centraal staat. “Het draait uiteindelijk om hoe zorgprofessionals hun werk kunnen doen”, stelt CCO Niels van Peer van RAM-IT.

“Dat is per zorgorganisatie anders en daar willen wij op blijven inspelen. We willen nog dichter op de klant zitten, nog beter begrijpen en aansluiten op wat er in de VVT, jeugdzorg, ggz en gehandicaptenzorg speelt en waar ziekenhuizen naar op zoek zijn.”

Exit traditionele rolverdeling

“Het is belangrijk om ons te realiseren dat de traditionele rolverdeling tussen klant en leverancier zo goed als verdwenen is, zeker in de dagelijkse operationele zaken”, vult algemeen directeur Arjan Poulissen aan. “We staan met elkaar, beter gezegd: naast elkaar, voor dezelfde uitdagingen. We zoeken op dezelfde arbeidsmarkt naar geschikte mensen, we willen beiden maximaal profiteren van dezelfde ICT-innovaties en we willen allemaal dat de zorg niet vastloopt en de kosten niet de pan uit rijzen. Dan draait het om partnership, dat je elkaar opzoekt en er met elkaar uitkomt.”

Partners samenbrengen

Dit zoeken naar samenwerking vindt RAM-IT ook terug bij de Dutch Health Hub. “Ik vind het mooi dat we met het nieuwe partnerschap aansluiting vinden bij een platform wat zich zó focust op het samenbrengen van verschillende partijen binnen de zorg”, zegt Van Peer.
Ook inhoudelijk ziet Van Peer raakvlakken. “Als RAM-IT maken we ons sterk voor de bijdrage van ICT bij het realiseren van toekomst-vaste, betaalbare en duurzame zorg. Dat sluit mijns inziens naadloos aan op de missie van de Dutch Health Hub.”

Kennisdeling

“Maximaal ontsluiten en ontzorgen met informatietechnologie is een streven dat de Dutch Health Hub onderschrijft”, zegt Ruud Koolen, director Dutch Health Hub. “Het is mooi om een partner te verwelkomen die de technische know how heeft.”

“We kijken er naar uit om onze bijdrage te leveren via kennisdeling”, vult Van Peer aan . “Maar ook om te leren en inspirerende contacten op te doen, zodat wij onze innovatie-inspanningen zodanig kunnen richten dat ze optimaal aansluiten op de behoeften van de zorgorganisaties”.

Opgericht in 1993 is RAM-IT dit jaar dertig jaar actief in de zorg. In de loop der jaren is RAM-IT uitgegroeid tot een bedrijf met bijna driehonderd medewerkers, ruim driehonderd klanten en een jaaromzet van 55 miljoen euro.

Deel

Meer over

Databeschikbaarheid,
artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorg Innovatieprijs
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer
artikel
‘Digitalisering zorg vraagt om gerichte strategie’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in