Alegria Health en Cognicum organiseren herstelreis

Gastauteur Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Chat met je sigaret
Lees meer

Uit een recente peiling van V&VN komt naar voren dat meer dan de helft van zorgprofessionals een combinatie van fysieke en mentale klachten ervaart als gevolg van de toegenomen werkdruk onder covid. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Cognicum

Hoewel gezond en veilig werken steeds hoger op de agenda staan, kampen veel zorgprofessionals al langer met problemen als oververmoeidheid, piekeren en slaapproblemen. Zorgplatform Alegria Health en initiatiefnemer Cognicum slaan daarom de handen ineen voor een reeks vitaliteitsreizen voor alle zorgmedewerkers die eraan toe zijn.

Goed voor jezelf zorgen

Het is een veelgehoorde uitspraak: Goed voor anderen kunnen zorgen begint bij goed voor jezelf zorgen. Maar dat is in de praktijk niet altijd even gemakkelijk, wanneer de agenda op werk volloopt en de werkdruk toeneemt. Waar begin je dan? Tijdens een vierdaags programma doorlopen deelnemers van de reis een mix van ontspanning, inspanning en zelfinzicht op een inspirerende locatie. Onder begeleiding van een ervaren coach wordt er aandacht besteed aan voeding, beweging, ademhaling en hoe om te gaan met stress. De reizen staan gepland voor oktober, november, februari 2022 en april 2022.

Herstellen en opladen

Zowel de Federatie Medisch Specialisten als V&VN stelden recent vast dat herstel voor veel zorgprofessionals snel nodig is. Een klein deel van de groep geeft zelfs aan te overwegen om het vak te verlaten. “Even afstand nemen van de dagelijkse uitdagingen en jezelf tijd gunnen om te herstellen is belangrijk. Uitgerust en opgeladen ben je alerter, creatiever en socialer.

“Op de werkvloer, maar ook thuis”, aldus initiatiefnemer Patrick van der Schaaf. “De vitaliteitsreizen zijn bedoeld als redmiddel voor zorgmedewerkers die toe zijn aan rust, of bijvoorbeeld op zoek zijn naar manieren om beter om te gaan met stress en werkdruk. Van verpleegkundigen tot medisch specialisten, van bestuur tot ZZP’ers in de zorg. Iedereen kan er profijt van hebben.”

De eerste vitaliteitsreis vindt plaats in oktober. Komende edities staan gepland voor november, februari 2022 en april 2022.
Meer informatie >>>

Deel

artikel
WHO: Grote Vier veroorzaken miljoenensterfte
Lees meer
artikel
Verzekeraar zet ‘smeerpaal‘ in tegen huidkanker
Lees meer
artikel
Leefstijlinterventies vaak buiten bereik ggz-cliënt
Lees meer
artikel
Olga Commandeur: ‘Minder bewegen vergroot valrisico’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in