Klantgericht, expertisegericht én collegiaal? Dan zoekt Q-Consult Zorg jou!

Gastauteur Auteur
Lees meer

Tussen beleid en uitvoering liggen in de zorg vaak implementatiekwesties. Met raad en daad helpt adviesbureau Q-Consult Zorg deze op te lossen. Daar kun jij aan meewerken.

“Wij ondersteunen zorgaanbieders in alles wat speelt rond het primaire proces”, licht directeur Ernie van Dooren de werkzaamheden toe. “Dat doen we op allerlei manieren, van opleiding en training, detachering en consultancy tot data-analytics, interim-management en bestuur. Q-Consult Zorg zorgt ervoor dat de handen aan het bed hun werk goed kunnen doen.”

Hele zorglandschap

Dat vergt kennis op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Die is volgens Van Dooren ruim voorhanden omdat Q-Consult Zorg zich als één van de weinig bureaus volledig op de zorg richt. “Onze klanten bestrijken het hele zorglandschap van care tot cure”, legt Senior Consultant/partner Nienke Bults uit. “Het begint vaak bij een ministerie of branchepartijen, maar het overgrote deel van onze medewerkers zit bij de zorgaanbieders zelf.”

“Onze klanten vragen ons met name voor implementatietrajecten”, vertelt Bults. “Hoe ga je in de praktijk om met beleid van het ministerie van VWS of een brancheorganisatie? Hoe vertaal je dat naar de eigen organisatie? Iedere organisatie heeft -net als iedere regio- zijn eigen context. Dus daar moet het toepasbaar zijn.”

Werkbaar

Als recent voorbeeld noemt ze de ontwikkeling en invoering van het kwaliteitskader forensische zorg. “Daar hebben wij met het veld invulling aan gegeven. Iedereen was super-enthousiast, maar dan volgt de vraag: hoe brengen we dat nou in praktijk? Met zorgaanbieders hebben we bekeken welke stappen je te zetten hebt om het echt werkbaar te maken.”

Die aanpak wordt door opdrachtgevers gewaardeerd, zo blijkt uit reacties uit het veld. “Door de kundigheid, ervaring, betrokkenheid en toegankelijkheid voelt het alsof de mensen van Q-Consult Zorg directe collega’s zijn”, aldus een opdrachtgever in de langdurige zorg. “Ze weten de juiste prioriteiten te stellen en de organisatie daar goed in mee te nemen.”

Hoge gunfactor

“Binnen het programma is het gelukt de organisatie te motiveren voor een strategie die vormgeeft aan de toekomst van het ziekenhuis”, laat een zegspersoon van een groot ziekenhuis weten. “Er is nu van onderaf een beweging. Het team van Q-Consult Zorg heeft grote betrokkenheid getoond, een enorme bak energie geleverd en een hoge gunfactor gekregen. Ze hebben structuur aan het programma gegeven en die weten vast te houden.”

Nieuwe collega’s gezocht

Om die kundigheid, betrokkenheid, energie en ervaring op peil te houden en uit te breiden, is Q-Consult Zorg nadrukkelijk op zoek naar nieuwe collega’s. “Wij zoeken mensen die collegiaal, klantgericht en leer- en nieuwsgierig zijn en een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de zorg.

Waarom zouden die nieuwe collega’s bij Q-Consult gaan werken? Bults: “Er is ruimte om te sparren met je ambitieuze en gedreven collega’s. We proberen met zijn allen kennis te delen en uit te breiden. Dat doen we  onder andere met kennissessies en actualiteitencolleges. Maar natuurlijk ook tijdens de vele (team)uitjes. En omdat vrijdag kantoordag is, hebben we veel binding met elkaar, ondanks dat consultants vaak bij de klant zitten.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Check dan bijvoorbeeld de vacatures voor Consultant Business Control en Consultant Integrale Zorg & Gezondheid. Tot gauw!

 

Deel

artikel
BeBright, Movimento en Visiom slaan handen ineen
Lees meer
artikel
Wachtlijsten ggz: geef ernstige patiënten voorrang
Lees meer
artikel
VR en AR in de zorg: do’s en don’ts
Lees meer
artikel
Excursie over de beursvloer: inspiratie voor de ouderenzorg
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in