Luister nu de Pepper podcast met HealthSage AI

Kim Sterenborg Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Podcast Pepper geeft ondernemers flinke dosis energie
Lees meer

Tussen het rumoer van presentaties en stands op de beursvloer van Zorg & ict, vinden de podcastopnames van Pepper plaats. Mede-oprichter en CEO van HealthSage AI Harm-Jan Wessels schuift aan om te praten over generatieve AI en open source. 

Pepper podcast

Pepper is de podcast van Jelle Drijver, Jos Hummelen en Rob van Beek waarin zij ondernemers in de regio Utrecht een ‘stevige oppepper geven op het gebied van de gezonde mens, de gezonde leefomgeving of de gezonde samenleving’. 

De heren staan deze week ook op het Zorg & ict event en spraken daar met Harm-Jan Wessels, mede-oprichter en CEO van HealthSage AI

Generatieve AI voor de zorg

HealthSage AI wil generatieve AI-technologie inzetten voor de zorg en met de zorg. Generatieve AI kan helpen problemen als het tekort aan mensen en administratieve ‘overlast’ aan te pakken, stelt Wessels. En dat allemaal open source. In de podcast komt uiteraard dataveiligheid aan bod. HealthSage AI gebruikt bijvoorbeeld synthetische date, maar werkt met ziekenhuizen aan de inzet van echte data. 

Businessmodel open source

Open source roept de illusie op dat het allemaal gratis is, maar dat is geen businessmodel. Wessels vertelt hoe hij dat ziet en vooral ook hoe hij ziet én verwacht dat klanten die beginnen met een gratis versie toch op een gegeven moment overschakelen naar een betaalde variant. Bijvoorbeeld als het om bedrijfskritische toepassingen gaat. 

‘AI is here to stay’

Hoe groot is de kans dat we het over een jaar of vijf jaar niet meer over AI hebben op Zorg & ict? Dat het verouderd is of toch te grote nadelen had? Wessels ziet het niet gebeuren, “ik kan je geen garanties geven. Maar ik zie wel dat zowel wetenschappelijk als politiek als in de business zulke grote krachten hiermee bezig zijn, dat ik mij niet kan voorstellen dat dit een zachte dood gaat sterven.”

Beluister de podcast op Spotify of Google Podcasts

Foto: Susan Diepstraten, ROM Utrecht Region

Deel

artikel
Zorg Enablers: innovatie relevanter dan ooit
Lees meer
artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorginnovatieprijs
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in