Uw Zorg Online en BeterDichtbij zetten eerste stap in samenwerking

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Digitale triage steeds vaker dagelijkse praktijk huisarts
Lees meer

De veelgebruikte diensten Uw Zorg Online en BeterDichtbij gaan samen werken aan meer gemak voor de zorg. De eerste stap is een koppeling tussen de twee diensten. Patiënten in Uw Zorg Online kunnen dan ook eenvoudig BeterDichtbij gebruiken.

In de BeterDichtbij patiënten-app is nu de dienst Uw Zorg Online direct te vinden. Godfried Bogaerts, algemeen directeur van BeterDichtbij: “Als je zorg nodig hebt, wil je dat de dienstverlening makkelijk is ingericht voor je. Door deze samenwerking verbinden we de digitale eerstelijnszorg aan de digitale ziekenhuiszorg, dit helpt patiënten in hun zorgtrajecten.”

Integratie diensten

De volgende stap in de samenwerking is onderzoek naar de mogelijke integratie van de twee diensten. Wieger Vos, directeur Uw Zorg Online: “Kunnen we het mogelijk maken dat patiënten ook via de BeterDichtbij app zelf digitaal contact kunnen leggen met hun huisarts? Of kunnen we BeterDichtbij gesprekken van patiënten met bijvoorbeeld het ziekenhuis in de Uw Zorg Online app weergeven?”

“Consumenten krijgen zo de vrijheid om zelf de digitale dienst te gebruiken die voor hen het prettigste is bij elk type zorg. Zo kunnen digitale services in de zorg verder schaal krijgen, wat ook de doelstellingen uit het IZA zal ondersteunen.”

Digitale voordeur

Uw Zorg Online is de digitale voordeur van 40 procent van de Nederlandse huisartsen en voor meer dan 5.000 eerstelijnszorgpraktijken. Inmiddels zijn er landelijk méér dan 3 miljoen gebruikers.

BeterDichtbij is het landelijke communicatieplatform dat bij meer dan vijftig grote zorgorganisaties wordt ingezet, met name bij ziekenhuizen, en ook steeds vaker bij thuiszorgorganisaties, revalidatiecentra en GGZ-organisaties. een initiatief van alle ziekenhuizen gezamenlijk in Nederland. De vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zijn de belangrijkste participanten in het bedrijf achter het BeterDichtbij platform.

Regionalisering

Een groeiende groep Nederlanders gebruikt Uw Zorg Online en BeterDichtbij allebei, zo merkten de diensten op. Een andere belangrijke aanleiding om de samenwerking te starten, is de toenemende regionalisering. Hierdoor gaat zorg steeds vaker in netwerken tussen zorgorganisaties plaatsvinden. Als patiënten digitale diensten van de ene en de andere zorgorganisaties geïntegreerd kunnen inzett3en, draagt dit bij aan netwerkzorg.

Samenwerkingen

De samenwerking met Uw Zorg Online past binnen de visie van BeterDichtbij om door te ontwikkelen naar een landelijke dienst voor digitale communicatie. Hiervoor zijn al samenwerkingen met onder andere thuismeetoplossing Luscii, EPD-leverancier ChipSoft, HIS leverancier PharmaPartners en landelijke initiatieven vanuit de zorgsector als Zorg bij jou van Santeon.

Deel

artikel
Thebe verdubbelt gebruik bewezen effectieve techniek
Lees meer
artikel
Ziekenhuizen storten zich massaal op AI
Lees meer
artikel
Cyberafpersing in de zorg laat ‘alarmerende stijging’ zien
Lees meer
artikel
Zorg zoekt naarstig naar vangrails voor AI
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in