VGZ lanceert podcastserie ‘Nieuwe kijk op zorg’

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Dag en nacht zorg op afstand bij GGZ Noord-Holland-Noord
Lees meer

Doeners en idealisten die de zorg willen verbeteren en mensen willen helpen om gezonder te leven, verdienen volgens VGZ een podium. De podcastserie ‘Nieuwe kijk op zorg’ geeft ze vanaf nu dat podium.  

De presentatie van Nieuwe kijk op zorg is in handen van Cedric Muchall en Jaap de Bruijn. Zij gaan elke aflevering in gesprek met twee personen uit de wereld van zorg en gezondheid. Ze g aan op zoek naar gedeelde drijfveren, inspirerende voorbeelden, geleerde lessen, maar ook onderlinge spanningen. Om van te leren en te inspireren voor een gezonder Nederland en de zorg van de toekomst.

Doorbraakmethode

De eerste aflevering gaat over de Doorbraakmethode. Dit is een succesvolle aanpak voor mensen met betalingsproblemen.

Financiële zorgen zijn voor veel mensen moeilijk op te lossen. De druk neemt vaak toe wanneer instanties zich slechts op de incasso focussen. Het Instituut voor Publieke Waarden bedacht daarom de zogenoemde Doorbraakmethode. Dit zijn oplossingen in concrete individuele situaties in plaats van een complete systeemverandering.

Gasten in de podcast zijn Eelke Blokker van het Instituut voor Publieke Waarden en Marianne van Thiel, directeur van het cluster Moeite met Betalen bij Coöperatie VGZ.

Beluister hier de podcast

Deel

artikel
Verzekeraar zet ‘smeerpaal‘ in tegen huidkanker
Lees meer
artikel
Leefstijlinterventies vaak buiten bereik ggz-cliënt
Lees meer
artikel
Olga Commandeur: ‘Minder bewegen vergroot valrisico’
Lees meer
artikel
Dorenda van Dijken: ‘Overgang moet uit taboesfeer’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in