Vluchtelingenprojecten: drie subsidies

Volgend artikel: Subsidie aanvragen? Denk aan de bijlagen!
Lees meer

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van de Vluchteling’. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. Projecten voor, met en door vluchtelingen die hun sociaal netwerk, integratie, zelfredzaamheid en werkgelegenheid bevorderen zijn van grote waarde. Drie subsidies om vluchtelingenprojecten te financieren.

1. Wijdoenmee.nu

Dit is een initiatief van samenwerkende fondsen, organisaties en particulieren in Nederland. Doel is om te zorgen dat goede initiatieven voor vluchtelingen, statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden snel van de grond komen zodat diegenen die het nodig hebben, geholpen kunnen worden.
Budget: maximaal 2.500 euro op een maximale totale begroting van 10.000 euro
Deadline: jaar rond
Meer informatie: Wijdoenmee.nu

2. Draagvlakactiviteitenfonds (DAF)

VluchtelingenWerk Nederland financiert activiteiten en initiatieven van anderen die bijdragen aan het draagvlak voor vluchtelingen in Nederland. Buiten VluchtelingenWerk Nederland zijn er weinig mensen of organisaties die zich actief inzetten voor het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen. Daarom kunnen externe partijen die een project of activiteit organiseren die hieraan bijdraagt, een bedrag ter ondersteuning aanvragen bij het fonds.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline:
jaar rond
Meer informatie: VluchtelingenWerk Nederland

3. New Mobility Foundation

New Mobility Foundation is een fonds dat zich richt op projecten en initiatieven die de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving  verbeteren. Het gaat daarbij om ouderen, gehandicapten, vluchtelingen en mensen met lagere inkomens.
Budget: maximaal 20.000 euro per aanvraag
Deadline: jaar rond
Meer informatie: New Mobility Foundation

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op initiatieven voor vluchtelingen. In de fondsen- en subsidiedatabase van Zorgsubsidiekalender staan er nog veel meer. Toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op de database.

 

Deel

artikel
Heleen Lameijer vecht tegen desinformatie
Lees meer
artikel
‘Natuur op Recept’ krijgt eigen verwijstitel
Lees meer
artikel
Iris de Vries: ‘Gezondheid kent geen politieke kleur’
Lees meer
artikel
Onderzoek verduidelijkt verband tussen armoede en psychische aandoeningen
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in