Witte Kruis werft creatief verpleegkundigen

Volgend artikel: Het personeelstekort in de zorg: oorzaken en oplossingen
Lees meer

Ambulancedienst Witte Kruis is opnieuw creatief in het werven van verpleegkundigen. Op de Venticare beurs van 7 en 8 juni gebruikte de dienst Virtual Reality om geïnteresseerden direct te laten zien hoe het werk in een ambulance eruit ziet. Al eerder zijn vakantiehuisjes, podcasts en superhelden ingezet.

Door Gregor Hofstede

Met de VR-experience kregen de geïnteresseerden een levensechte ervaring. Ze konden dankzij de VR-bril direct een kort ritje maken in de ambulance met sirenes aan. In de maanden mei, juni en augustus leidde dit ondanks het personeelstekort in de zorg tot 75 nieuwe aanmeldingen.

Vragen over werken bij ambulance

Potentiële sollicitanten hebben vaak veel vragen over werken bij de ambulance. Hoe ziet een dag bij een ambulancedienst er eigenlijk uit? Wat doen andere collega’s? Hoe ziet de ambulancepost er van binnen uit? Waar kan ik me omkleden? Wie zijn mijn collega’s straks? Hoe is het om mee te rijden in de ambulance? Dankzij de VR-experience kregen ze direct antwoord op hun vragen.

Vanwege het succes wordt de VR-experience nu ook ingezet bij open dagen, beurzen en bij belangstelling van bijvoorbeeld schoolklassen of een groep studenten.

Podcast

Naast de VR-experience is ook Kom bij de ambulance, de podcast ingezet. Deze podcast kende drie seizoenen en liep tot september 2022. In de podcast vertellen ambulancepersoneel, meldkamermedewerkers, bestuurders en meer over hun ervaringen.

Superhelden

De superhelden tour creëerde al in 2018 de nodige aandacht. Personeel ging verkleed als superhelden op roadtrip langs hogescholen. Dit met het idee dat de studenten van nu de helden van de toekomst zijn. De actie leidde tot drie volle klassen en een tiental stageverzoeken in de drie maanden erna.

Vakantiehuisjes

Verder biedt het Witte Kruis dit jaar vakantiehuisjes in Zeeland aan in ruil voor vier diensten per week. Tijdens de zomer is er een tekort aan ambulancepersoneel in Zeeland. Ambulancepersoneel uit andere regio’s kan in ruil voor deze diensten op vakantie met het hele gezin.

Deel

artikel
BeBright, Movimento en Visiom slaan handen ineen
Lees meer
artikel
Wachtlijsten ggz: geef ernstige patiënten voorrang
Lees meer
artikel
VR en AR in de zorg: do’s en don’ts
Lees meer
artikel
Excursie over de beursvloer: inspiratie voor de ouderenzorg
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in