Bettr Finance houdt Vital Health in de lucht

Philip van de Poel Auteur
Lees meer

Huisartsenpraktijken en zorggroepen kunnen gebruik blijven maken van de declaratie- en uitbetalingssoftware van Philips Vital Health. Het med tech-bedrijf maakte begin dit jaar bekend Vital Health af te stoten. Na een akkoord met Philips neemt Bettr Finance de financiële modules over.  

Met de deal is de cirkel in zekere zin rond. Initiatiefnemer en directeur Arjan Karens was al bij het Vital Health-zorgplatform betrokken voordat het in 2017 door Philips werd overgenomen. In verband met de affaire rond falende beademingsapparatuur voor patiënten met slaapapneu koos Philips er eerder dit jaar voor om zich te concentreren op kernactiviteiten.

Tevreden klanten

Dit betekende het einde voor Vital Health. Daarmee moesten de klanten, die volgens Karens zeer tevreden waren, noodgedwongen omzien naar een alternatief voor de digitale diensten die via het platform verliepen. Met de continuering van de financiële modules hoopt Bettr Finance de meerderheid van de gebruikers in de eerste lijn te kunnen behouden. Daarnaast mikt de digitale dienstverlener op een aantal nieuwe klanten.

Terugdringen administratie

“Ons platform helpt huisartsenpraktijken en zorggroepen aantoonbaar in het terugdringen van administratief werk”, verduidelijkt Karens de propositie van Bettr Finance. “De financiële modules stellen zorginstellingen in staat om het proces van declaraties en uitbetalingen volledig zelf te beheren. In een tijd waarin de druk op de zorgsector alleen maar toeneemt, is het van belang dat zorginstellingen de juiste ondersteuning krijgen bij hun administratieve processen en uitbetaald krijgen op basis van de werkzaamheden die verricht zijn.”

Hybride zorg

Karens denkt het aanbod van Bettr Finance op korte termijn verder te kunnen uitbouwen. “Je kunt denken aan een meekijkconsult of gecombineerde leefstijlinterventie. Wij denken de declaratie van zulke nieuwe vormen van traditionele én hybride zorg optimaal te kunnen ondersteunen.”

Doorontwikkeling

Bettr Finance is onderdeel van de Bettr Health Group. Die is opgericht om met innovatieve oplossingen de zorg te ondersteunen met behulp van slimme technologie die professionals, patiënten en de instellingen ondersteunen in de toenemende uitdagingen in de zorg. Voorlopig ligt het accent op de doorontwikkeling van de digitale dienstverlening op financieel gebied. “Dit is een eerste stap”, stelt Karens. “Maar het belangrijkste is nu dat we er weer zijn en klaar zijn om de mouwen op te stropen.”

Deel

artikel
Zorg is goed voor kwart Computable Awards
Lees meer
artikel
Leefstijlinterventies vaak buiten bereik ggz-cliënt
Lees meer
artikel
Radboudumc en UT intensiveren health tech-samenwerking
Lees meer
artikel
Zorg schrikt van snijden in preventie
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in