Embloom bundelt krachten met Health Cloud Initiative

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Digitale triage steeds vaker dagelijkse praktijk huisarts
Lees meer

Embloom gaat verder onder de paraplu van Health Cloud Initiative (HCI). Het bedrijf blijft onder eigen naam opereren.

Embloom biedt een breed pakket aan vragenlijsten en digitale behandelmodules. Hiermee kunnen zorgverleners binnen onder meer de GGZ en huisartsenzorg op maat hun behandelaanbod verrijken en cliënten meer gemak en betere kwaliteit van zorg bieden. Health Cloud Inititative (HCI) werkt al langer samen met Embloom door integratie van het portfolio in de EPD- en patiëntportaalsoftware.

Versneld innoveren

HCI en Embloom kunnen door de krachtenbundeling hun gezamenlijk aanbod versneld innoveren. Hierdoor kunnen ze beter inspelen op de sterk groeiende vraag naar hybride en digitale zorg. En zo de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg in Nederland borgen.

Bestaande koppelingen worden verder geïnnoveerd. Dit verbetert de gebruikerservaring van zorgverleners en hun cliënten en biedt meer mogelijkheden voor zorg op maat.

Breed pakket EPD’s

Naast de integratie met HCI biedt Embloom koppelingen met een breed pakket EPD’s van andere aanbieders. Dit gebeurt vanuit de vestiging in Maastricht met het huidige team van 35 medewerkers en management. Ook oprichter en directeur Marco Essed blijft aan boord. Hij treedt toe tot de directie van HCI.

Zorgplatform

Marc Prette, CEO van HCI, is verheugd over de komst van Embloom: “Met Embloom realiseren we een belangrijke stap naar een toekomstbestendig alles-in-één zorgplatform van EPD, patiëntomgeving en e-health voor zorgverlener én cliënt.”

Marco Essed, CEO van Embloom: “Ik werk al tientallen jaren met EPD’s die tegenwoordig onder het label HCI vallen. Eerst via de ggz-instelling waar ik werkte, later als leverancier. Als Embloom hebben we heel veel koppelingen met hun systemen. We delen wel 400 tot 500 klanten. We wilden steeds meer totaaloplossingen bieden. Het was dus voor ons een logische stap om samen te gaan met een EPD-leverancier. Omdat we al zoveel samenwerken met HCI, was ook dat een logische stap.”

Aan de samenwerking met andere EPD-leveranciers verandert niets, benadrukt Essed. “Wij bestaan bij de gratie van goede samenwerking. Dat gaat niet veranderen.”

Deel

artikel
Thebe verdubbelt gebruik bewezen effectieve techniek
Lees meer
artikel
Ziekenhuizen storten zich massaal op AI
Lees meer
artikel
Cyberafpersing in de zorg laat ‘alarmerende stijging’ zien
Lees meer
artikel
Zorg zoekt naarstig naar vangrails voor AI
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in