Extra datum: gratis masterclass design thinking

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer

Dutch Health Hub organiseert samen met Online Department op 7 april* en 2 juni een gratis masterclass over design thinking. Ben jij verantwoordelijk voor digitale  zorginnovaties bij een ICT- leverancier of zorginstelling? Schrijf je nu in en leer in één middag hoe je complexe digitale oplossingen kunt testen en gebruiksvriendelijke applicaties kunt realiseren met UX design methodes. 

Aan de basis van deze masterclass ligt de ‘gebruiker-centraal’ aanpak. Dit is een belangrijk thema in de zorg de komende jaren. Het betrekken van patiënten en eindgebruikers bij de ontwikkelingen van nieuwe digitale innovaties zorgt voor hogere adoptie én verlaagt de kans op falen.

Het is echter niet het enige ingrediënt voor het borgen van succes. De onderzoeksmethoden die worden toegepast bij design thinking en user experience design zijn onderdeel van het leerproces en een uitgelezen manier om verschillende belanghebbenden binnen het zorgnetwerk te laten samenwerken. 

Persoonlijke intake

Wat je kunt verwachten, is een workshop met inspirerende praktijkvoorbeelden en veel interactie met de andere deelnemers. Voorafgaand aan de masterclass bieden we één deelnemer de mogelijkheid voor een persoonlijk intakegesprek met de trainer. Tijdens die kennismaking kun je een actuele case indienen die we tijdens de masterclass behandelen. Bij de inschrijving kun je aangeven of je hier voor in aanmerking wilt komen.

Wat neem je mee? 

1. Leer hoe je design thinking toepast als versneller van innovatie

Bij design thinking wordt het probleem eerst helder gedefinieerd en vanuit een multidisciplinair perspectief benaderd. Je leert hoe je je de basisprincipes van design thinking eigen kunt maken en hoe je ze kunt overdragen aan jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan snel ideeën genereren, prototypes ontwikkelen en testen met je doelgroep.

2. Praktische methoden voor het uitvoeren van onderzoek met patiënten en zorgprofessionals

We bieden een overzicht van praktische en snel toepasbare onderzoeksmethoden. Zorgprofessionals, ontwikkelaars, de support afdeling; iedereen kan onderzoek uitvoeren om digitale innovaties te testen met de eindgebruikers. Je doet het samen, omdat iedereen baat heeft bij slimme digitale oplossingen om de zorg te ontlasten. 

Afsluitende discussie

We sluiten af met de individuele obstakels voor (digitale) innovatie en proberen daar oplossingen voor aan te reiken. De trainers geven jou praktische inzichten mee uit hun dagelijkse ervaring.

Over Online Department

De onderzoekers en UX design experts van Online Department zijn gespecialiseerd in het bedenken, verbeteren en ontwerpen van digitale producten voor de zorg. Het digitale ontwerpbureau uit Rotterdam werkt samen met ICT-leveranciers zoals Intramed, Ksyos, BeterDichtbij en Omnihis om hun digitale systemen en applicaties menselijker en gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast verzorgen de innovatiespecialisten trainingen door het hele land voor de Sustainable Healthcare Challenge, de Zorgambassade, LUMC en Health Innovation School. 

De trainers zijn Anne Hollemans en Marieke MorschAnne is UX Research Lead bij Online Department. Ze is gespecialiseerd in EPD-systemen en patiëntenonderzoek. Bekijk haar video over het integreren van onderzoek binnen productontwikkelingMarieke is innovation lead bij Online Department en heeft veel ervaring in het borgen en opzetten van innovatieprocessen binnen grote en complexe organisaties. Bekijk haar video over het faciliteren van een design sprint.

* De masterclass van 7 april is vol. Schrijf je hier in voor de masterclass van 2 juni

Deel

artikel
VR en AR in de zorg: do’s en dont’s
Lees meer
artikel
Innoveren met de Franse slag?
Lees meer
artikel
Jan Rotmans: ‘Haalbaarheid Green Deal Duurzame Zorg is nul’
Lees meer
artikel
Onderzoek: sensoren meten activiteit in bed
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in