Iris de Vries: ‘Gezond eten geen prioriteit in ziekenhuis’

Gastauteur Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Chat met je sigaret
Lees meer

Iris de Vries gaat in het ziekenhuis op zoek naar gezond eten. Zonder resultaat.

En dan sta je zelf aan de andere kant. Ik wist het natuurlijk al lang, maar als je zoontje net is opgenomen op de kinderafdeling en je als moeder haastig op zoek gaat naar gezond eten voor hem en jezelf dan dringt het weer echt tot me door. Gezond eten is geen prioriteit in het ziekenhuis. Hoe kan dat nou? Zieke kinderen, het is verbijsterend. Choose your battles, dat is waar. Maar hier liggen te veel kansen.

Volkoren brood was er niet (50 procent wit meel is geen volkorenbrood). Mijn zoontje kreeg aan zijn bed ranja, knakworst, jam en hagelslag aangeboden. Hij vroeg of hij echt geen aardbeien mocht. Ik kon ’s avonds in het restaurant kiezen uit saucijzenbroodjes of friet met een kroket. Echt waar.

Geen gezonde alternatieven

Ik was na drie dagen gelukkig weer naar huis. En mijn zoontje is weer helemaal hersteld, Maar voor het personeel is er ook niet veel meer keus. Ook voor hen zijn geen gezonde alternatieven.

Gelukkig ben ik een positief mens. Ik ken verschillende voorbeelden van mooie initiatieven van ziekenhuizen die het anders willen doen. En ik heb een idee: laten we samen Isala helpen met een mooie lijst ter inspiratie.  Welke ziekenhuizen doen dit anders? Welke initiatieven zijn inspirerend? Isala, welke kleine stap kunnen jullie zetten? En kinderartsen: voel jij je verantwoordelijk voor de voeding op jouw afdeling?

Reageren? Graag! Mail redactie@dutchhealthhub.nl

Iris de Vries is huisarts en voorzitter van de Vereniging Arts en Leefstijl

 

Deel

artikel
Leefstijlinterventies vaak buiten bereik ggz-cliënt
Lees meer
artikel
Olga Commandeur: ‘Minder bewegen vergroot valrisico’
Lees meer
artikel
Dorenda van Dijken: ‘Overgang moet uit taboesfeer’
Lees meer
artikel
‘Nog beter zorgen voor alle ouderen’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in