KPN Health verbindt cliënt en zorgaanbieder in care

Philip van de Poel Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Toezichthouder heeft rol bij mensgericht digitaliseren
Lees meer

KPN Health zet een nieuwe stap richting betere digitale informatie-uitwisseling in de langdurige zorg. Het bedrijf heeft hiertoe de ‘DVZA voor VVT-instellingen’ overgenomen van de Open Health Hub. Door dit koppelinstrument toe te voegen aan het KPN Health Exchange-platform wordt het voor VVT-aanbieders gemakkelijker om digitale informatie uit te wisselen. Met elkaar, maar straks vooral met cliënten.

DVZA staat voor Dienstverlener Zorgaanbieder. Een DVZA maakt het mogelijk om medische gegevens uit het ene informatiesysteem veilig uit te wisselen met andere systemen. Met het oog hierop vertaalt de DVZA de medische gegevens naar de MedMij-standaarden.

Onmisbare schakel

De DVZA is daarmee een onmisbare schakel tussen de informatiesystemen van zorgaanbieders en de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Met deze app kan iedere Nederlander binnenkort al zijn medische gegevens inzien, beheren en delen.

Dit impliceert een digitaal tweerichtingsverkeer. De data van verschillende zorgaanbieders moet in het PGO kunnen landen, omgekeerd moet een PGO deze gegevens weer kunnen ‘uitsturen’ naar bijvoorbeeld een ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut of een VVT-instelling. Aan het PGO kunnen ook zelfgemeten gezondheidsgegevens toegevoegd worden.

Ziekenhuizen

Met de overname van de DVZA-dienstverlening van Open Health Hub verstevigt KPN Health de positie op het gebied van digitale gegevensuitwisselingsdienst. De DVZA-dienstverlening voor ziekenhuizen is al onderdeel van KPN Health Exchange. Nu wordt aan het platform dus eenzelfde module voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen toegevoegd.

Transformatie

“Digitalisering van de zorg is nodig om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Digitale gegevensuitwisseling speelt hierin een belangrijke rol”, licht directeur Vinood Mangroelal van KPN Health de overname toe. “Met KPN Health Exchange helpen wij zorginstellingen met het veilig uitwisselen van gegevens met patiënten en met andere zorginstellingen. Met de DVZA-dienstverlening van Open HealthHub die bovendien MedMij-gecertificeerd is, verrijken we onze dienstverlening voor VVT-instellingen en ondersteunen we hen in hun digitale transformatie.”

Deel

artikel
Platform biedt kostenefficiënte hoorzorg op afstand
Lees meer
artikel
Pepper bevraagt winnaars Nationale Zorg Innovatieprijs
Lees meer
artikel
Digitale zorg Achterhoek krijgt dreun na exit PGO-leverancier
Lees meer
artikel
‘Digitalisering zorg vraagt om gerichte strategie’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in