mAxInsights geeft inzicht in buitenlandse markten

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Innoveren met de Franse slag?
Lees meer

Innovatieve LSH-ondernemers kunnen vanaf nu via mAxInsights eenvoudig informatie inwinnen over vergoedingssystemen op buitenlandse markten.

Om met een zorginnovatie een internationale markt te kunnen betreden, is al vroeg in de ontwikkelingsfase inzicht nodig in het vergoedingssysteem van het betreffende land. Tot voorkort waren deze inzichten alleen te verkrijgen via dure consultants. Echter: dat geld is juist in die vroege fase meestal niet beschikbaar. En dat is precies de ondernemer ROM Utrecht Region voor ogen heeft.

ROM Utrecht Region biedt daarom  in samenwerking met Health~Holland toegang tot mAxInsights. Dit platform maakt het mogelijk data te analyseren en zo sneller en effectiever nieuwe markten te betreden.

Early market access

Matthijs van den Herik: LSH business developer bij ROM Utrecht Region: “Een rapport over een nieuwe markt laten schrijven, kost al snel  15.000 euro. En dan heb je nog maar informatie over één markt. Dat geld hebben starters vaak niet. Omdat wij als ROM ondernemers graag willen ondersteunen met early market access, hebben we besloten partner te worden van mAxInsights. We geloven dat we ondernemers hier echt mee helpen.”

Van den Herik licht het proces toe: “Je voert op dat platform je DBC-code in en wat je level of evidence is. De output is gerichte informatie over de kansen van jouw innovatie in die nieuwe markt.”

Acht consultancy-uren

Ook een aanvraag bij mAxInsights via ROM Utrecht Region is niet gratis. Voor 4.000 euro voer je een onderzoek uit naar één markt, bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Van den Herik: “Natuurlijk, ook dat is een aardig bedrag. Maar het is veel minder dan je kwijt zou zijn voor een uitgebreid rapport. En je krijgt er voor dat geld acht consultancy-uren bij van een expert uit het betreffende land.”

Wie gebruik  wil maken van deze dienst, kan een beroep doen op de ‘subsidie innovatiemakelaars. Dit kan maximaal een keer per jaar en maximaal drie keer voor eenzelfde organisatie.

Hele land

Van den Herik benadrukt dat de samenwerking met mAxInsights zich niet beperkt tot de regio Utrecht. “Startende ondernemers uit het hele land kunnen hier gebruik van maken.”

Kijk hier voor meer informatie over mAxInsights

 

Deel

artikel
Innovatie-event HLTH rekt healthtech-agenda op
Lees meer
artikel
HLTH breekt lans voor vrouwengezondheid
Lees meer
artikel
Computable Awards 2024: bekijk de genomineerden
Lees meer
artikel
Gepaste zorg is soms kwestie van ‘gewoon stoppen’
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in