Nationale Zorginnovatieprijs 2024: bekijk de finalisten

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Volgend artikel: Nationale Zorginnovatieprijs: bekijk de finalisten
Lees meer

Zorginnovatie.nl reikte op 10 april 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit. De winnaars: Juvoly en Valtes. Lees hier interviews met de winnaars en de overige finalisten.

De winnaar: Juvoly

Dankzij spraakherkenning heeft de huisarts in de spreekkamer de handen vrij voor de patiënt. Na afloop belandt er automatisch een samenvatting in het dossier.
Innovatie maakt werk huisarts weer leuk >>>

Publieksprijs: Valtes

Valtes ontwikkelde een app ter ondersteuning van mantelzorgers. Of beter gezegd: voor mensen die ‘gewoon zorgen voor een ander’.
Lees hoe Erjen Derks mantelzorgers ondersteunt >>>

Flux Robotics

Flux Robotics ontwikkelde een magnetisch navigatiesysteem dat voerdraden door de aderen van een patiënt trekt. Bedenker Chris Heunis heeft een tip aan andere starters: “Het gaat op de eerste plaats om de patiënt, niet om de techniek.”
Lees het interview met  Christoff Heunis >>> 

Verne Health

Fysiotherapeut Jelle Heisen kwam vier jaar geleden op het idee voor de Chatbot Verne. Hij stelde zich tijdens de eerste lockdown voor hoe fysiotherapie er uit zou gaan zien als we voor altijd in lockdown zouden blijven.
Lees meer over de chatbot >>>

Gloovy Eco Gloves

Thijs Groenen en Matz van Noesel gingen op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor de grote hoeveelheden wegwerphandschoenen.  En vonden niets. Ze ontwikkelden dus de Gloovy Eco Gloves.
Meer over de hapklare oplossing met mega-impact >>>

Ellogon

AI kan veel sneller biomarkers bepalen dan een patholoog. Ellogon zet AI dus in om te voorspellen of immunotherapie effect gaat hebben bij individuele patiënten.
Minder kosten, meer kwaliteit van leven >>>

Corpus VR

Saaie oefeningen van de fysiotherapeut worden dankzij Corpus VR spannende games. Dat maakt oefenen leuk en volhouden eenvoudig.
Play to heal >>>

Early Moves

Tegenwoordig is na drie maanden al te voorspellen of het bewegingsapparaat van een premature baby zich goed ontwikkelt. Dankzij Early Moves hoeven ouders niet meer met hun baby naar het ziekenhuis voor de metingen.
Groningse vinding verovert de wereld >>>

Zorginnovatie.nl reikte in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit voor de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. De winnaars werden op 10 april bekendgemaakt op de mainstage van Zorg & ict,. 

Deel

artikel
HELP-T wint Innovatieprijs
Lees meer
artikel
Rondje Zorg & facility: primeurs maken zorgverlening gemakkelijker
Lees meer
artikel
Een rondje beursvloer op de VeineDAGEN2024
Lees meer
artikel
Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in