Negen slimme zorginnovaties

Maaike Zweers Auteur
Lees meer
Uitgelicht event: Zorg & ict 2024
Lees meer

Op Dutch Health Hub komen volop slimme zorginnovaties voorbij. De ene is nog in de pilotfase, de andere is al een stapje verder. We noemen er negen.

1. Roott: wachtlijsten in ggz aanpakken

De wachtlijsten in de ggz zijn lang. Marie Broeckman en Youri Vink besloten dat probleem aan te pakken. Op zorgmarktplaats Roott.nl matchen ze zorgvragers aan therapeuten.
Lees meer >>>

2. Tolk2Me: werkdruk huisarts verlagen met student-tolken

Tweetalige medisch studenten telefonisch inzetten als tolk bij huisartsenconsulten. Is dat een manier om anderstaligen de juiste zorg te geven en tegelijk de werkdruk van huisartsen te verlagen? De studenten van Tolk2Me denken van wel.
Lees meer >>>

3. Behandeling Begrepen: samen beslissen eenvoudiger maken

Zwangere vrouwen en hun partners komen tegenwoordig beter geïnformeerd op consult. Dat scheelt zorgprofessionals tijd en maakt samen beslissen eenvoudiger, ook voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.
Lees meer>>>

4. Route 18: losse zorgeilanden voor jongeren verbinden

De start-up Route 18 wil voor jongeren met een neurologische aandoening de ontbrekende schakel zijn in het huidige zorgsysteem.
Lees meer >>>

5. Fair Care Solutions: thuiszorg transparant maken

De technologie van Fair Care Solutions biedt thuiszorgorganisaties en gemeenten100 procent transparantie. Met als resultaat: minder capaciteitstekort en meer passende zorg.
Lees meer >>>

6. Emogy-app: burgers met autisme helpen

In een wereld waarin werk, vrije tijd en virtuele verstrooiing om voorrang vechten, brengt elke dag duizend prikkels. Voor mensen met autisme kan dit zeer belastend zijn. Emogy geeft ze meer regie.
Lees meer >>>

7. Transmineo: testen weesgeneesmiddelen mogelijk maken

Voor farmaceutische bedrijven is het moeilijk de meerwaarde van weesgeneesmiddelen aan te tonen en ze bekostigd te krijgen. Met haar startup Transmineo pakt Vidya Breeveld-Dwarkasing dit probleem op een datagedreven manier aan.
Lees meer >>>

8. Holomoves: revalidatie bevorderen met mixed reality game

We zijn weer een nieuwe sport rijker in ons land: TafelBal. Speciaal ontwikkeld voor hersenletselpatiënten, die met deze Mixed Reality game hun arm-hand problematiek kunnen trainen door ballen en blokjes in doelen te brengen.
Lees meer >>>

9. Tired of cancer: vermoeidheid bij kanker aanpakken

Tired of Cancer (ToC) pakt vermoeidheid bij kanker aan. En staat in 2023 na jaren op het punt van doorbreken met de Untire app. Het eerste contract met een zorgverzekeraar en ziekenhuis is in zicht. Atse Aukes kijkt terug en vooruit.
Lees meer >>>

Kennismaken met nog veel meer zorginnovaties? Kom dan op 9, 10 en/of 11 april naar Jaarbeurs voor Zorg & ict!

Deel

artikel
Zes tips om je innovatievermogen te versterken
Lees meer
artikel
Medicijnverspilling: hergebruik medicijnen komt steeds dichterbij
Lees meer
artikel
Palliatieve zorg verdient groot podium
Lees meer
artikel
Patiëntreis en zorgpad zijn niet hetzelfde
Lees meer

Maak een account aan

Om artikelen aan je leeslijst toe te voegen en om artikelen en events met bepaalde thema’s of van specifieke organisaties of auteurs te volgen, dien je ingelogd te zijn met je Mijn Hub account.

Registreer je Of log in